The Sausage Machine

maart 4, 2007

Aan: PIETER TILKENS (Ondernemer voor de klas) Van: 6 aso

Filed under: Uncategorized — janien @ 11:33 pm

Ondernemer voor de klas is een VKW-initiatief voor laatstejaars van het secundair. In 6 aso (project Economie – Nederlands – SOHO) was onlangs Pieter Tilkens te gast, Business Development Manager van Egemin Consulting.  Graag bieden we hem in dit bericht feedback over zijn presentatie.

Pieter Tilkens 

Pieter Tilkens, Business Development Manager, Egemin Consulting
Foto: www.egemin.be

Egemin Consulting (België – Zwijndrecht, Zwitserland, Nederland) behoort tot de Egemin Group, een firma gespecialiseerd in automatisering en logistiek die opereert in de Benelux, Europa en de USA.

Onder leiding van Pieter Tilkens verzorgt Egemin Consulting vnl. validatie en compliance. Ze ontwikkelen kwaliteitssystemen voor de Life Sciences en voeren controles en inspectie uit op basis van de regel- en wetgeving voor bv. klinisch onderzoek, ziekenhuizen, laboratoria, cellen en weefsels, geneesmiddelen, medische hulpmiddelen,… Zo garanderen ze mee volksgezondheid en veiligheid. Lees meer.

Welkom, Pieter Tilkens, op The Sausage Machine! U bespaarde zich tijd noch moeite om uw onderneming en uw beroep van manager zo duidelijk mogelijk voor te stellen. Daarbij ging u onze vragen niet uit de weg, behalve die over uw verloning. Het eeuwige taboe! 

Nog eens zeer bedankt voor uw warmhartigheid, uw enthousiasme, uw aangename, vriendelijke spreekstijl, uw grondige kennis en uw zeer positieve ingesteldheid!

Aan onze bloglezers: geïnteresseerd in de vragenlijst die we in de klas in groepjes brainstormden en aan Pieter Tilkens doorgaven? Lees ze hier: Vragenlijst.

Zoals beloofd presenteren we onze appreciatie in commentaarstukjes. Die appreciatie is gekleurd door onze studiekeuzes en het effect van de lezing op onze toekomstperspectieven. Eerlijk en onversneden. Om Tim De Lobelle te citeren: “Ik hoop dat ik mijnheer Tilkens met deze bijlage een plezier doe.”

Voor het m/v-evenwicht nog een dankwoord van Nikita Brand: “Ik wil de heer Tilkens nog bedanken en zeggen dat hij me goed heeft geholpen in mijn verdere studiekeuze en misschien ook beroepsuitoefening.”

U kunt hier de teksten lezen ‘uit de losse pols’ van Dimitry Marquenie , Rutger Gaumann, Glenn Van Dueren, Joy Gysen, Kris Van Haerenborgh, Veronique Ceuppens, Stefanie Pauwels, Izabela Kesina, François De Reymaeker, Tim De Lobelle, Arno Broeckhoven, Nikita Brand, Michail Smirnov.

 6emt-6mtwe.jpg

Foto 2006-2007 schoolsite 

Met vriendelijke groeten 

Reageert u gerust met opmerkingen en vragen.

Advertenties

3 reacties »

 1. Beste leerkrachten en leerlingen van 6 ASO,

  Met enorm veel plezier heb ik jullie reacties gelezen. Ik was aangenaam verrast van jullie feedback, ttz jullie commentaren waren zeer helder, zeer positief maar vooral heel eerlijk en open. Dit stemt me zeer positief over jullie generatie potentiële ondernemers. Zelf heb ik ook genoten van deze namiddag, waarbij ikzelf de kans heb gekregen een groep jongeren te ontmoeten die voor een nieuwe uitdaging staan en heb mogen ervaren hoe jullie vandaag denken over jullie toekomstig leven als volwassene. Chapeau en veel succes toegewenst!
  Bij deze wil ik ook wel jullie leerkrachten proficiat wensen met de manier waarop ze jullie begeleiden naar een volgende fase in jullie leven. Ik voelde een enorm engagement van hun kant om jullie op de best mogelijke manier te ondersteunen en te bekwamen. Later gaan jullie hun inzet naar waarde kunnen schatten.
  Dank je voor de aangename namiddag en ik wens jullie veel Vriendschap, Vreugde en Vertrouwen in elkaar toe.
  Groetjes

  Pieter

  Reactie door Pieter Tilkens — mei 30, 2007 @ 11:46 am | Beantwoorden

 2. Beste Pieter Tilkens

  Zeer bedankt alvast van collega Annemie Hofmans en mij! (Ik denk dat de leerlingen minstens even blij zullen zijn, maar zij hebben op dit moment uw vriendelijke en aanmoedigende reactie hoogstwaarschijnlijk nog niet kunnen lezen …)

  En excuus dat ik uw tekst van 30 mei 2007 pas een dag later (31 mei) heb kunnen ‘vrijgeven voor publicatie’ … Sinds enkele dagen hebben we op deze blog TSM de ‘moderate’-functie voor ‘comments’ noodgedwongen moeten inschakelen: we kregen plots te lijden onder een spambombardement.

  Uw reactie brengt me uw ‘schouderklop’-filosofie van manager tegenover uw ‘mensenkapitaal’ in herinnering: ook wij leraren ‘leven’ en ‘herleven’ van de weldoende warmte en de prettige prikkels van de waardering en aanmoediging van anderen, vandaag speciaal van mensen zoals u! Dat geeft ons nieuwe kracht, moed en energie om in initiatieven zoals ‘Ondernemer voor de klas’ te stappen of om iets nieuws met jongeren te bedenken en te organiseren, buiten de routine van het gewone schoolleven. Nu, u begrijpt wel dat in deze context ook hun evaluaties in de klas en de feedbackteksten die ze als schrijfwerk voor mijn vak Nederlands maakten, dat hun vragen over hun toekomst en hun belangstelling en bewondering voor u ons, leraren, gelukkig bevestigd hadden in onze inschatting van de waardevolheid en het belang van een ontmoeting als deze.

  Ik wil u ook speciaal danken voor uw wensen als een minipleidooi voor die warme samenleving waar we allemaal naar verlangen! Ook voor u: naast veel succes in uw werk veel vriendschap, vreugde en vertrouwen van uw medewerkers en personeel!

  Vriendelijke groeten

  Janien Benaets (Nederlands en Duits) en Annemie Hofmans (Economie)

  Reactie door Janien Benaets — mei 31, 2007 @ 10:10 am | Beantwoorden

 3. […] Straks komen de  gratis SID-in’s er weer aan, de Studie-Informatiedagen per provincie. In Antwerp Expo loopt de SID-in van 6 t.e.m. 8 maart 2008. Het Belgische Dream-it-project van ICHEC-PME begeleidt gratis bijna 20 000 scholieren in hun studie- en beroepskeuze … De schoolpsychologen van de CLB’s of Centra voor Leerlingenbegeleiding  houden infosessies over de nieuwe structuren na Bologna en de overvloed aan opleidingen en studiewegen. Ze geven ook individueel advies. De scholen zetten SOHO-projecten (secundair naar hoger onderwijs, vakoverschrijdende eindtermen leren leren) op, meer of minder in vakken geïntegreerd, en organiseren dikwijls hun eigen infobeurzen met ‘getuigen’ uit de studie- en beroepswereld.   […]

  Pingback door Mijn toekomstdromen en twijfels. Een gastpost door Tamara Delen « The Sausage Machine — februari 19, 2008 @ 11:05 pm | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: