The Sausage Machine

april 30, 2007

“Slechte punten door testosteron” (DS Online 30 april 2007)

Filed under: Uncategorized — janien @ 9:26 am

Zaza in DS Online 30 april 2007

Zaza op DS Online 30 april 2007

Zonder woorden. Ik (JB)* wist het al van een nascholingsworkshop in het eerste trimester 2006-2007 aan de Universiteit Antwerpen, op het programma van CNO : dat jongens meer aandacht en aanmoediging zouden moeten krijgen op school, vanwege die testosteronlast. Ze kunnen er niets aan doen dat ze niet altijd helemaal geconcentreerd mee zijn. En die school, wat wil die: iedereen zonder onderscheid maar in dat bed van Procrustes van het schoolsysteem krijgen of je daar nu in past of niet. Jongens functioneren volgens onderzoek niet zo gemakkelijk als meisjes in een onderwijssysteem dat nog altijd iedereen in dat voor sommige groepen ‘onaangepaste’ bed duwt. Om daar wat aan te doen, mondde een genderstudie, gesteund door het Europees Sociaal Fonds, uit in een praktisch pakket leer- en onderwijsstijlentests geïnspireerd op de godenwereld. Doe de test als het je technisch lukt. We proberen in mei nog een les Nederlands te reserveren voor de goden- (jouw identiteit ‘bepalen) en de leerstijlentest. Goed?

                                                                                  procrustes07.gif

                                                                        www.mythweb.com/today/media/procrustes07

En geniet nu maar voort van zon en zee, ijsjes, meisjes of jongens en meer!

ijsje

Foto Jaap Hansen (i4 photobucket)

Jullie dienares
Janien Benaets in dit ‘vlugschrift’ uit onze TSM ‘Worstenmachine’

PS 1   Voor vlugge en snelle meisjes en jongens, mannen en vrouwen in TSM of van elders en overal ter wereld: STEMMENSTEMMENSTEMMEN. Ons stemt op ons. We stemden Bart Van Loo al mee in de prijzen met Parijs retour.  Jammer genoeg is het die keer met onze stemmen voor Christine Van Broeckhoven voor Brein & Branie niet gelukt. In elk geval wensen we hen beiden met veel sympathie veel geluk in de literaire wereld en zeker ook in alle domeinen daarbuiten, professioneel in Franse literatuur en moleculaire genetica (wetenschappelijk onderzoek: Alzheimer) en zoveel meer!

STEMMENSTEMMENSTEMMEN!  Nu voor onszelf, dus. Eerst even registreren, dan naar ‘Selected’! Wie stemt EERST: de jongens of toch de meisjes??? Of de meisjes toch MEER dan de jongens?

PS 2   Deadline 2 mei 2007! 

PS 3   Als naar aloude gewoonte (‘ons kent ons’!) stemmen jullie niet voor niets! Denk aan ons motto ‘Loon naar werken’! En kijk ondertussen met je andere oog naar de treffende gelijkenissen op de Zaza-cartoon.Wie de meeste stemmen in de kortste tijd VOTES, en daar bewijs van levert onder de Reacties, krijgt evenveel bonuspunten. Kom op, mannen en vrouwen, laat dit geen loze kreet blijven! Hou die andere motto’s in gedachten: ‘The sky is the limit’ … met op gelijke hoogte ‘Why asking for the moon if you have the stars’ …                  logostartup2.gif       

PS4   Ons zou ons niet zijn als we geen vierde PS hadden. Vandaag speciaal voor de Nederlanders onder ons: een oranjekleurende gelukkige Koninginnedag!   smiley_hollandflag.gif

* Ik herinner er nog eens even aan dat we met twee blogbeheerders zijn, vandaar JB voor Janien Benaets. SW staat voor Sven Wassenaar (5 aso).

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: