The Sausage Machine

juni 14, 2007

VAN: SOFIE CERUTTI @ TSM en de rest van de wereld

Filed under: Uncategorized — janien @ 1:32 pm

              sofie-klein.png                                            160_144062e.jpg    

Foto Sofie Cerutti. Met dank! Stukje van de gsm op de startpagina van www.precies160.nl

Sofie Cerutti, in januari 2007 nog Gouden Jurylid in de poëziewedstrijd Gedicht Verzonden van 5 aso, brengt het laatste nieuws over haar 160!   

160??? Weetnie? 

Filmmaker en dichter Rutger Gaumann van 6 aso wijdt je graag in …

 Nieuwsgierig naar de nieuwe jasjes van de 160?

Uit de nieuwsbrief van Sofie Cerutti van 13 juni 2007 highlighten we deze hot spots:

 • Sms’en naar http://www.precies160.nl
  Het lag zo voor de hand, en vanaf vandaag is het ook echt mogelijk: Via sms een 160 versturen naar www.precies160.nl! Sms een 160 naar 06-18881117, en het gedicht staat direct op de site. Als u zich al eerder hebt geregistreerd, kunt u na het sms’en via Login uw mobiele telefoonnummer aan uw profiel toevoegen. Op de site staat hoe het precies werkt.
 • 160 meets one-minute
  De one-minute movie is een genre in de film dat in veel opzichten lijkt op de 160. Beide hebben een zelf-opgelegde beperking als uitgangspunt en een compact kunstwerk als resultaat. Op dit moment werken drie jonge filmmakers (Roosmarijn Pallandt, Rogier Klomp, Jin Angdoo) elk aan een one-minute movie waarin het concept van de 160 wordt verbeeld, in combinatie met wisselende gedichten. De filmpjes zullen binnenkort te zien zijn op de website, op YouTube en op festivals.
 • 160 @ Poetry International Festival
  De 160 is aanwezig op het Poetry International Festival van 16 tot en met 22 juni in de Rotterdamse Schouwburg. Sofie Cerutti geeft op 20 juni van 14:00-16:00 uur een internationale workshop over de 160. Daarnaast is een gedeelte van de eerder genoemde one-minute movies te zien in de foyer van de bovenzaal van de schouwburg. De filmpjes zijn geïnspireerd op de 160 en tonen een selectie van gedichten uit de inbox op de website.

We eindigen dit bericht met een zinspeling op een uitspraak van Jan De Beul * van 6 aso. Hij stelde onlangs dat de wereld van games nooit stilstaat. De wereld van de 160 OF Web 2.0 staat nooit stil! Dit mag dan al cliché klinken, het is wel waar, niet waar? Dit 160-nieuws levert het bewijs!

* Voetnoot
In een visietekst over onderwijs door Janien Benaets en Chris De Commer, geschreven n.a.v. het kennis- en vaardighedendebat in Vlaanderen: “De oude leraar en de zee. Over de goeie nieuwe tijd”. In: Marc Hullebus, Ik moet mag naar school, Bouwstenen voor een debat, Academia Press, Gent, 2006, p. 188-194. Voor alle duidelijkheid: TSM en de auteurs van het artikel delen het standpunt van Marc Hullebus over het gebrek aan kennis en vaardigheden bij de jeugd van tegenwoordig niet. JB & CDC laten de jeugd van tegenwoordig ook zelf aan het woord in hun bijdrage. Naast Jan De Beul citeren ze zijn klasgenoten van 6 aso, François De Reymaeker, Mohamed El Rhanouti, Dimitry Marquenie, Rutger Gaumann en Bavo Stroobants.  

* * Toemaatje
Ter ere van Sofie Cerutti en alle 160-dichters, jong en oud, man en vrouw, dichtbij en veraf, Gedicht2, nog een 160’je gemaakt en voorgelezen door Rutger Gaumann. Bedankt, Rutger, voor gedicht én film!

Advertenties

3 reacties »

 1. […] Dag Gert Steegmans, ‘Steggels’, ook poëzie kan appreciëren? Of ook eens een 160 zou proberen op http://www.precies160.nl …? Als beroemdheid krijgt hij meteen een voortrekkersrol van […]

  Pingback door Sportpoëzie speciaal voor Steegmans « The Sausage Machine — juli 28, 2008 @ 10:02 pm | Beantwoorden

 2. […] ontdek de 160 en doe mee aan de wedstrijd. Ook aan Sofie Cerutti: alle succes! TSM vergeet u/jou […]

  Pingback door Doe de 160 en win een iPod en een publicatie! Snel! « The Sausage Machine — maart 18, 2009 @ 9:19 am | Beantwoorden

 3. […] Waar is de tijd toen ik nog leraar was en Rutger Gaumann van mijn klas zijn 160-sms-gedicht op eigen initiatief op zijn YouTubekanaal plaatste … Het begin van een hele […]

  Pingback door Meander Dichtersprijs 2010 via YouTube « The Sausage Machine — september 6, 2009 @ 4:53 pm | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: