The Sausage Machine

oktober 15, 2007

Link Love on Blog Action Day

15 oktober 2007 Blog Action Day

ACT! Voor een groenere blauwe planeet! Met dit blogstukje participeert The Sausage Machine aan de wereldwijde grote blogactiedag voor het milieu. Met hun 2007 Blog Action Day hopen drie bloggers-organisatoren op schitterende statistieken, maar of dat wil lukken? Ze rekenen op ‘the unity of humanity’

Welke blog schrijft vandaag (niet) over het milieu? Willy blogt je een sterker milieubewustzijn met twee YouTubes en André doet links aan de hand voor een werkstuk, spreekbeurt of project. Ook bloggende politici doen mee en Greenpeace en 15 000 anderen.

5 en 6 so herkennen in hun eigenste leerblog TSM categorieën zoals literatuur, cultuur, multimedia, … toch past ook milieu in het plaatje. UIT LIEFDE voor de aarde, onze biotoop, VOOR groen en duurzaam leven. The Environment. 

Sinds Al Gore starring in de documentaire An Inconvenient Truth (2006) is milieu weer ongelooflijk sterk naar voren geschoten in de tag clouds van het werelddiscours over het voortbestaan van de aarde. En met de verwachte Nobelprijs voor de Vrede 2007 geeft Al Gore (en het IPCC) klimaatverandering opnieuw een boost als milieutopic van de dag. Climate Change. Global Warming. Ze zijn niet meer uit de lucht.

Het antwoord van TSM voor Blog Action Day? Een sterker energiebewustzijn! New Energy! Renewable Energy! We zaaien links

 • Re-load your party soul by jumping (Stefan van TSM tipte de jumplink!)! Maar dan wel op een duurzame dansvloer in de ‘groene’ nieuwe dansclub MyTown (2008) in Rotterdam! Behalve de dansvloer krijgt de duurzame uitgaansgelegenheid ook een watermuur die voor koeling zorgt, een vegetatiedak met zonnepaneel en speciale barunits die weinig water en energie verbruiken.

En nu jullie.

!  Speciaal @ 5 & 6 so

 • Wat moeten we met het milieu?
 • Welke link opent voor jou het hoopvolste toekomstperspectief? Waarom?

Happy Blog Action Day! Happy Future!

Advertenties

5 reacties »

 1. 10.000, gefeliciteerd! 🙂

  Reactie door J/ — oktober 16, 2007 @ 12:33 pm | Beantwoorden

 2. Speciaal @ 5 & 6 as
  1. Wat moeten we met het milieu?
  2. Welke link opent voor jou het hoopvolste toekomstperspectief? Waarom?

  1. We moeten ons beter bewust zijn van het milieu, de droom is om een perfecte combinatie te vinden, zoiets als een duurzame-sociale-economische samenleving. Het milieu heeft een brede betekenis, het omvat zowel het wereldgebeuren als het plaatselijke milieugebeuren. Neem bijvoorbeeld een rivier en de bodem in een dorp of streek. Alle vervuiling, ook al is het maar een riviertje of een deel van de bodem ‘ergens’ in een bos, leidt tot ernstige gevolgen voor het milieu over heel de wereld, want rivieren monden uit in zeeën, … zodat uiteindelijk oceanen worden vervuild, zodat het visbestand kapot gaat, zodat de vervuiling tot op de stranden komt, …
  Het spreekt voor zich dat we het milieu niet in ons eentje kunnen bestrijden. De Kyoto-normen zijn een eerste stap naar een internationaal bewustzijn. Maar doordat belangrijke naties zoals o.a. China dit protocol niet ondertekenen, kan het systeem niet ten volle functioneren. De term ‘belangrijke’ slaat op zwaar vervuilende landen.

  We moeten wel bij ons zelf beginnen als we het milieu in zijn algemene context willen verbeteren. Als alle individuen bewust omgaan met alles wat nefast is voor het milieu, dan komen we snel tot een grote groep mensen die duidelijk het verschil kunnen maken.

  2. De link http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/cornwall/6509395.stm
  Betreffende de “ecovriendelijke auto’s”. Ik ben van mening dat milieuvriendelijke auto’s een grote (positieve) impact kunnen hebben op het milieu en de luchtverontreiniging, en dat ook naar de toekomst toe.
  De “eco-huizen” zijn een beetje te veel van het goede. Als men de huizen beter isoleert, spaarlampen, spaarwater… installeert, is het ook al veel geholpen.

  Reactie door Stefan Gielen — oktober 17, 2007 @ 1:01 pm | Beantwoorden

 3. 1. Wat moeten we met het milieu?

  Vroeger heeft de mens altijd gezocht naar functionaliteit in hun apparaten. Daarna, ik spreek nu over nog niet zo lang geleden, ging de focus over naar design en verdere uitwerking van die functionaliteiten. Nu, anno 2007, denk ik dat de focus moet worden gelegd bij de optimalisering en milieuvriendelijkheid van deze apparaten. De laatste twee jaar is die focus al op gang getrokken, maar we zijn er nog lang niet.

  Een mooi voorbeeld van deze verschuiving van focus over de jaren heen is trouwens de computer. Uitgevonden en gecommercialiseerd eind de jaren 80. Dan, in de jaren 90 gingen de ontwikkelaars over op het sneller maken van deze pc’s. Bij het begin van de 21e eeuw kwam dan weer een nieuwe tendens opzetten: het design. Cases waren niet meer enkel te vinden in het oubollig grijs of beige, maar kwamen nu in meerdere kleuren, vormen, met of zonder plexiglas erin verwerkt, … Het afgelopen jaar is er terug een nieuwe tendens in beweging gezet: het milieuvriendelijke aspect. Er zijn nu bijvoorbeeld veel nieuwe voedingen te vinden die het ‘green’ label dragen. Zo’n voedingen moeten trouwens sinds kort minimaal 85% energie-efficiënt zijn. De focus is dus verplaatst naar het milieuaspect.

  Elektronische apparaten zijn natuurlijk niet alles. Er moet ook gewerkt worden aan waterzuivering, luchtzuivering en zo veel meer. Dat kan enkel gerealiseerd worden als heel de wereld daaraan meewerkt. Zolang er leiders zijn die meer belang hechten aan de winning van olie door middel van oorlog, dan aan de smeltende ijskappen die binnen afzienbare tijd een deel van New York onder water kunnen zetten (ik viseer niemand, en zeker geen Amerikaans president …), is zo een project volgens mij gedoemd te falen. De lucht kijkt niet naar de grenzen van een land, en dus is lucht kopen volgens mij de stomste oplossing die er maar is om toch maar goede cijfers te halen.

  2. Welke link opent voor jou het hoopvolste toekomstperspectief? Waarom?

  Ik zou kiezen voor een mix van http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/cornwall/6509395.stm en http://bwired.nl/

  Allebei de initiatieven kunnen volgens mij een grote hulp zijn in het oplossen van het milieuprobleem. Ecovriendelijke auto’s zijn enorm belangrijk voor onze luchtkwaliteit. De ultieme droom is natuurlijk een grote meerderheid van auto’s met een waterstofcel! Zo’n auto’s zijn een geschenk uit de hemel als ze goedkoper kunnen worden, zodat ze toegankelijk worden voor de man in de straat.

  Reactie door Sven (6MTWE) — oktober 20, 2007 @ 1:49 pm | Beantwoorden

 4. […] van 17 vandaag. Die groep liet hier trouwens al bewijzen achter van zijn technologische en ecologische bewustzijn! Ja, jonge volwassenen in het so kunnen best nog lezen én schrijven én nadenken over […]

  Pingback door DRINGEND aan politiek België! De STAATSHERVORMING volgens Stefan GIELEN en Tim BARBAIX « The Sausage Machine — november 7, 2007 @ 7:04 am | Beantwoorden

 5. […] Coming ASAP. Aftellen naar de lente Ingedeeld onder: Uncategorized — janien @ 8:43 am Tags: aftellen, Ik heb de hele winter niet geweten, krokus, lente, lentebode, lentegevoel, link love, linking, numeralia, Paul Verbruggen Aftellen naar de lente. 2) Een antropologische of wiskundige of meteorologische kwestie van numeralia? 3) Gewoon puur poëtisch voorgevoel? 1) Of just linking around?  […]

  Pingback door Coming ASAP. Aftellen naar de lente « The Sausage Machine — februari 26, 2009 @ 8:44 am | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: