The Sausage Machine

januari 25, 2008

Web Trend Map 2008 Released! G = Me and You and the World

Filed under: Uncategorized — janien @ 11:00 pm

webtmappdfkl.png

Screenshot van de pdf-versie (Big, A3) van eenfragment van de Web Trend Map 2008 

webtmonline08kl.png

Screenshot van de online versie van het grootste fragment van de Web Trend Map 2008

Vandaag publiceerde Matt van Information Architects Japan de nieuwe webtrendmap 2008 in al haar “beautiful beta glory”. Online in haar ‘clickable’ versie komt ze natuurlijk het best tot haar recht. iA kozen de spoorwegplattegrond van Tokyo als kaart om er de bijna 300 invloedrijkste en succesrijkste websites van vandaag op te pinnen. Op de eerste afbeelding zijn ook de nieuwe layers (ik vertaalde eerder met ‘webstekpuzzelstuk‘) te zien. Wie wenst, kan nog suggesties doen vooraleer de definitieve versie ook op poster verschijnt.

Eerste indruk? Leuk, toch, het web in kaart gebracht! Ik ben geneigd om eens de adressen op te lijsten waar ik al geweest ben: voor langere of kortere tijd. Eens vergelijken met mijn oriënteringsvermogen van enkele maanden geleden.

Een kind kan zien dat Google het hart van de kaart vormt. Alle wegen leiden niet langer naar Rome, maar naar Google. Google als het middelpunt van de wereld. Of je daarmee nu gelukkig bent of erdoor verontrust. Het is een feit dat Google tot onze dagelijkse rituelen is gaan behoren. En voor de meesten zijn de sites die rond het G-centrum liggen ook dagelijkse adressen: YouTube, Twitter, Wikipedia, Facebook, Netlog, Flickr, WordPress, Bebo, Yahoo!,  eBay, Amazon, of Second Life, … Ik wil ze niet allemaal nog eens opnoemen. 

iA’s voorspellingen? Van de grootste spelers van 2008 blijven er een aantal het zeer goed doen. Volle zon voor Google, Wikipedia, Facebook. Voor Yahoo! dreigt regen. Enkel voor Yahoo! News blijft de zon schijnen. Washington Post en CNN komen in de schaduw. MSN, iTunes, Flickr, Google Docs, eBay, Microsoft, MySpace… verliezen van hun glans.

To google or not to google. That isn’t a question, is it? Google, that’s life nowadays, isn’t it?

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: