The Sausage Machine

januari 31, 2008

Fw: Feest! mee met Stijn Vranken en Vlees mij! the day after Gedichtendag

gedichtendag1.jpg      poetika2.0  Gedichtendag 2008

 stijnvranken08.jpg    In een recente reactie op een blogpost alhier vroeg de jonge dichter-performer Stijn Vranken The Sausage Machine om een dringende wijziging in zijn nieuwsberichtgeving mee te verspreiden. Het gaat over de voorstellingen van zijn debuutbundel Vlees mij! Die vinden plaats in de Arenbergschouwburg te Antwerpen:

  • op gedichtendonderdag 31 januari 2008 voor de pers,
  • en vrijdag 1 februari 2008 gratis voor allen vanaf 20.00 uur.

     stijnvranken08.jpg

            Stijn Vrankens Feest!-affiche

Een bundel met de succulente titel Vlees mij! alleen al kan in een ‘worstenmachien‘ nu eenmaal niet ontbreken. In alle respect voor de veggies in de regio, Blogium en elders. Speciaal voor hen hebben we ‘variëteiten van jonge sla’ als metafoor in de beschrijving van poetika2.0 gekozen. Maar vleesmerken krijgen voorrang. Dat is voor TSM een waarheid als een koe. En te weten dat ook de poëzieband De Sprekende Ezels  (A!) op Stijn Vrankens Feest! van de partij zijn, doet dit machientje nog doller draaien.

Beste Stijn Vranken

Bij TSM doen ze niets liever dan dichters, hun gedichten en hun entourage aan de (kleine) borst(en) te drukken. Waar de mond van vol is, …  Zeker als het om ‘jonge sla’ gaat: zo frisvers, zo sappig groen, zo boordevol lente en andere heerlijkheden waarvoor woorden te kort schieten, zelfs in deze ‘dagen vol gedichten’. Vandaar dat we uw uitnodiging zeer graag doorgeven! 

Ontstoken in poëtisch vuur bloggen we u met grote vreugde La Salsiccia d’Oro toe, Het Gouden Saucijsje van poetika2.0, voor uw nog ongelezen gedichten in Vlees mij!

In het persbericht voor Stijn Vrankens bundelvoorstelling klinkt Vlees mij! zo: 

Vlees mij! is zoals het leven zelf: een doe-het-zelffragment vol verlangen, twijfel, onzin en zwaartekracht. In heldere taal en scherpe beelden wordt geknield voor het kleinste in de mens, gegrijnsd om het grootste. Er wordt gedanst op de tenen van de dood. De liefde wordt beschreven, en wel zoals ze is: gretig, vleselijk en vaak ver te zoeken. Honger is de bron van alle leven. En dat leven wordt aan splinters gehakt en liefdevol in brand gestoken. 

In twee woorden: dat belooft!

@ Stijn Vranken

Heel veel geluk en een zalig gezellig Feest! Vlees mij!

Advertenties

1 reactie »

  1. […] Ze viert vanavond niet alleen feest in Oostende met o.a. Simon Vinkenoog, Hagar Peeters, Stijn Vranken, Christophe Vekeman en Jules Deelder … In Antwerpen is er de Gouden […]

    Pingback door Jaren geleden kon ik dromen (o infantiele profetische ziel) (Sonnet XV, Hugo Claus) « The Sausage Machine — maart 29, 2008 @ 5:10 pm | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: