The Sausage Machine

maart 20, 2008

… weenen dikke tranen … In memoriam 2.0 Hugo Claus

TSM gedenkt Hugo Claus (1929-2008) met twee PoëzieMovies (februari 2008), gemaakt door jongeren tussen 16 en 26 jaar voor de poëziewedstrijd van het Antwerpse Letterenhuis.

Twee filmgedichten van jongeren bij

Hij zegt: ‘Ik wou […] van Hugo Claus

en

Tranen van Guido Gezelle.

… Two years gone … Wouter Rogiest herdenkt Hugo Claus: Bij de dood van Hugo Claus (two years gone).

 

Advertenties

11 reacties »

 1. De duim van de vrouw in het eerste filmpje staat aan de verkeerde kant van haar hand of ze heeft een linkerhand aan haar rechterarm :-S. Freaky!

  Reactie door Rutger — maart 20, 2008 @ 3:24 pm | Beantwoorden

 2. @ Rutger
  Helemaal Rutger. De kenner spreekt. Fijn, dat je nog eens langskwam. En … veel succes met je vernieuwde (verhuisde) blog op WordPress!

  Reactie door janien — maart 20, 2008 @ 3:58 pm | Beantwoorden

 3. Muggenziften is mijn hobby! 😉 Ik zou het ook eens over haar te lange pinken willen hebben… 😉

  Reactie door Rutger — maart 21, 2008 @ 1:01 pm | Beantwoorden

 4. […] pingback test testing pingback […]

  Pingback door pingback test « Mdvtest’s Weblog — maart 21, 2008 @ 3:55 pm | Beantwoorden

 5. @ Nick
  Thank you for testing!

  Reactie door janien — maart 21, 2008 @ 9:00 pm | Beantwoorden

 6. @ Rutger
  ‘Muggenziften’ zou ik het niet noemen, Rutger, iedereen die niet te vlug kijkt, moet toch tot die ontdekking komen, denk je niet? Ik had ook al ‘gevoeld’ dat er met dat laatste beeld ‘iets’ niet ‘klopte’, maar had niet nader onderzocht. Dankzij jou heb ik een verklaring voor dat ‘gevoel’… Inderdaad, freaky, dat is een goed woord. En dat van die pinken, ja. Zullen we dat allemaal op last van artisticiteit schrijven? De vrijheid van de tekenaar-kunstenaar? Maar jij vindt dat er hier grenzen zijn overschreden, niet. Zou die overschrijding voor de meeste kijkers storend werken en daardoor de aandacht van de artistieke ‘boodschap’ afleiden, denk je?

  Besluit: heb jij nog ‘iets’ aan Claus’ gedicht gehad?

  Reactie door janien — maart 21, 2008 @ 9:11 pm | Beantwoorden

 7. Ik heb er toch wel iets aan gehad. Het was een goed gedicht, maar de handen waren toch hetgene dat mij het meeste fascineerden en mij ook het langst bijbleven. Dat komt dan waarschijnlijk omdat ik vaak teken en iemand die vaak met taal en kunst bezig is (zoals jij) zal dan waarschijnlijk op andere dingen letten. Uiteindelijk heb ik het filmpje juist door die vreemde handen nog een paar keer opnieuw bekeken om te zien of het de bedoeling was van de tekenaar om dit opzettelijk verkeerd te tekenen. Juist doordat die handen er vreemd uitzagen heeft de kunstenaar mijn aandacht wel kunnen vangen. Opdracht geslaagd dus.

  Reactie door Rutger — maart 22, 2008 @ 10:36 pm | Beantwoorden

 8. @Janien

  Btw, ik heb juist op mijn blog gelezen van het co-auteurschap. Wel, ik zou dit wel graag doen. 🙂 (En misschien kan je wel best de link naar mijn blog wijzigen)

  Reactie door Rutger — maart 24, 2008 @ 1:02 pm | Beantwoorden

 9. @ Rutger
  Fantastisch, Rutger! Bij dezen voeg ik je dus bij de ‘Gemeenschap’ van TSM, zoals dat hier op mijn dashboardie te lezen staat. En daarna wijzig ik jouw link.

  Groetjes

  Reactie door janien — maart 24, 2008 @ 6:20 pm | Beantwoorden

 10. […] http://www.deredactie.be is er de VRT-video van de afscheidsplechtigheid voor Hugo Claus, en alle andere Vlaamse, Belgische en Nederlandse media (en buitenlandse) en (literatuur)blogs […]

  Pingback door Jaren geleden kon ik dromen (o infantiele profetische ziel) (Sonnet XV, Hugo Claus) « The Sausage Machine — maart 29, 2008 @ 5:06 pm | Beantwoorden

 11. […] Godenslaap kon de Gouden Uil ook niet bekoren. (Hoezo door de Kerk verguisd? Voor zijn afscheid van Hugo Claus, de tekst die het hem een jaar geleden allemaal deed: zie daar, of beter, luister en kijk […]

  Pingback door Kun je ze dus evengoed of beter niet winnen, die grote commerciële literatuurprijzen in het Nederlandse taalgebied?! « The Sausage Machine — maart 18, 2009 @ 11:44 am | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: