The Sausage Machine

april 3, 2008

lentekriebels en drukke dagen (missMieke’s Piece of Blog)

missmieke-gr.jpg    missMieke’s Piece of Blog

lentekriebels en drukke dagen

halihallo bloggers  🙂 ,

Nu de avonden om acht uur nog licht zijn en het uur niet het enige is dat verschuift, nu slaan de lentekriebels in volle kracht toe. Die kriebels gaan overduidelijk wééral gepaard met boeiende ontdekkingen op gebied van lente-achtige woordenschat  🙂

Zo is er ‘de grote lenteschoonmaak’. Altijd gedacht dat dat een fabeltje was, maar deze vakantie kwam duidelijk tot uiting dat het alles behálve een fabeltje is! De potten verf, massa’s kwasten, schuursponsjes, vodden en zeep werden opgediept en druk gebruikt. De kriebel had blijkbaar héél wat mensen te pakken! Mijn grootouders hebben hun keuken ferm onder handen genomen, onze hele benedenverdieping wordt in de verf gezet (letterlijk), mijn ooms en tantes hebben ook naar de verfborstels gegrepen, …

Ook de uitdrukking ‘maartse buien’ is al volledig tot uiting gekomen … sinds de eerste dag van de lente heeft het bijna voortdurend pijpenstelen gegoten (‘k moet overigens dringend uitzoeken waar die pijpenstelen vandaan komen 🙂 )  Zo’n weer is natuurlijk wel perfect om, met een tas thee (of nog liever warme melk, met massa’s suiker en een halve pot honing), een blok papier en een stapeltje van de ‘goeie bicskes’ in mijn bed te kruipen, met de verwarming op en weggedoken in een gigantische stapel kussens … Mijn inspiratie lijkt altijd tot leven te komen bij ’t (uiterst irritante) geluid van regen op ’t raam! ‘k Hoop alleen dat ze zich over de ‘aprilse grillen’ wèl vergissen 😉  !!

Dan heb je nog de lentekolder (doet me denken aan mijn bambi-periode 🙂 )  … Met de vogeltjes (en de muggen!) die terugkomen en de zon (die normaal gezien af en toe toch zou moeten schijnen) worden ook de mensen vrolijker. En dat houdt soms ook wel plotse vlagen van verliefdheid in!! Het buikgevoel komt naar boven en spoort aan om lente-gekke dingen te doen! En dat is, gezien die lenteschoonmaak en de maartse buien, toch een van de tofste kenmerken van de lente-uitdrukkingen.

Bij deze ga ik proberen élk maartse-buien-vrij moment te benutten door de lentekolder te laten spreken en me vooral géén zorgen te maken om die grote lenteschoonmaak 😉 !
Nog een toffe, kriebelige vakantie en tot blogs!

Vrolijke lente-groetjes,
Mieke

Advertenties

1 reactie »

  1. Bedankt, Mieke!! Je bent fantastisch! En hoe fris en fleurig is dit sausagemachinetje na jouw lenteschoonmaak … Alle droge woorden weg met één penseelstreek, met één streep lenteverf.

    Nog leuke vakantiedagen en voor nadien veel studiesuccessen!

    Veel groetjes
    janien

    Reactie door janien — april 3, 2008 @ 6:44 pm | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: