The Sausage Machine

april 14, 2008

Hola a todos! Jorden Hellemans naar Valencia! En auf Wiedersehen op TSM, lieve oud-leerlingen!

Heerlijk, toch,

lieve oud-leerlingen,

dat jullie na zovele jaren ook in het hoger onderwijs nog aan me denken! In volle studie- en stagetijd nog wel! En hoe! Bedankt!!

 • Lies Bulckens, jaren geleden nog enthousiast en geëngageerd in mijn Nederlandse les, is op stage in Sevilla, van waaruit ze een reisblog bijhoudt én exclusieve posts schrijft voor The Sausage Machine: ze blogde over de Goede Week, de Semana Santa, en over haar ouders die haar in Sevilla een bezoek brachten. Lies’ verhaal in beeld vind je hier.
 • Van Eline Ganseman, op kot in Genk, ontving ik een eigen filmische creatie: een dankwoordje in een videoboodschap verpakt! In de heldere stem van Eline klinkt het mooiste Standaardnederlands door op deze blog.
 • Ook Katleen Van Aert heeft haar artistieke stempel op deze blog gedrukt: ze hielp nl. haar zus Line bij de creatieve boekverwerking van Dimitri Verhulst’s  Mevrouw Verona daalt de heuvel af.
 • Rutger Gaumann signaleerde me zijn blogverhuizing naar WordPress: allen naar Eyecatcher! Hij beloofde me ook al exclusieve stukken voor TSM! Wow! De film die Rutgers werkgroep in het middelbaar (5 so) in het Einsteinjaar 2005 voor de Duitse les maakte, blijft een topper op YouTube, en ik ben er als zijn oud-lerares Duits en ‘opdrachtgever’ de grootste fan van. Hoogste tijd om o zo mooie herinneringen aan The E-Files (Einstein: das wirkliche Leben) nog eens op te halen. Ook de filmische boekverwerkingen die Rutger samen met Joy Gysen voor het leesportfolio Nederlands maakte, blijven tot mijn grootste favorieten behoren. Ik verwijs nog eens met trots naar de blog van de Nederlandse auteur Ted van Lieshout

 • Tim De Lobelle, niet om een mening verlegen, liet in brandende webkwesties op TSM van zich horen, en ik kom hem geregeld tegen op het forum en de blogs van De Standaard.
 • Dr. Hanne Kloots houdt me op de hoogte van de stand van zaken van haar wetenschappelijk onderzoek van het Nederlands aan de Universiteit Antwerpen. Leuk, toch, dat ik hier een uitnodiging voor een van haar presentaties kon publiceren.
 • Onderwijspedagoge (UGent) Ulrike van Dorst stuurde me een tijd geleden al een stuk voor TSM, dat ik jammer genoeg nog niet heb kunnen publiceren. Met excuus, Ulrike, … coming soon.
 • Dankzij Valérie Bryunseels, zus van Maxime, konden we in 6 so vorig trimester een les Duits vervangen door een les Chinees! Wat een prachtige schrijfkunst! Ze toonde ook foto’s over haar verblijf in Beiing en haar wandeling over de Chinese Muur. De lestijd was te kort. Ik blijf  Valérie dankbaar voor deze buitenkans en wens haar alle succes. Van de les zijn enkele foto’s gemaakt, die ik nog wil publiceren.
 • Niet zonder trots geef ik ook het nieuws en het adres door van Jorden Hellemans. Tijdens zijn opleiding fotografie maakte hij een mooi portret van dichter en performer Peter Holvoet-Hanssen en ‘leverde’ hij ook de foto van Peter HH als kaper. (Dezelfde foto door Jorden zag ik trouwens op de site van Studio Brussel waar je de kapende dichter ook kunt beluisteren. Op StuBru: Poëzie op café.) Afgestudeerd als fotograaf wil Jorden Hellemans zich nog verder vervolmaken in Valencia! Zijn oud-lerares Economie Ria Cools, die ook het Spaans vloeiend beheerst, zal het graag horen … Ja, Ria, onze oud-leerlingen weten hun stageplekken wél te kiezen … zonuren verzekerd!

Heel veel succes aan jullie allen! En auf Wiedersehen op TSM!

***Toch nog iets. Weet je wat ik nog wel eens zou willen weten …? Wat jullie, twintigers, vinden van de 25 post-its van Elke Lahousse in de 25-jarige Weekend Knack, voor de gelegenheid geredigeerd door twintigers als jullie?

In ons speciale verjaardagsnummer van deze week, 25, maakten we een lijst op van 25 dingen die je op je 25e moet doen. Graag horen we ook van u wat een twintiger zeker moet gezien /gedaan/gekocht/gelezen/beseft/gegeven hebben in zijn jonge leven.

Ik zou wel eens willen weten wat jullie denken over Elke Lahousses TO DO-suggesties, speciaal voor twintigers, als stijldansen, afterworkparty’s, biologisch leven, groepsknuffels, een nieuwe taal leren, geen belkrediet, bloed geven, een metamorfose van je uiterlijk, leren piano spelen via YouTube, knopen doorhakken, experimenteren met onenightstands – praten met daklozen enz., feesten op late uren, investeren in collector’s items, je vrienden dankbaarheid tonen, de wereld zien, een club oprichten, vrijwilligerswerk, je creativiteit aanspreken om dingen zelf te maken, je toekomstige schoonmoeder, niet naar flauwekul luisteren, het literaire en culturele erfgoed in stand houden, je geboortestreek ontdekken, vrienden kiezen, het lievelingskleinkind worden???

Advertenties

7 reacties »

 1. Ja en waar blijven mijn exclusieve stukken? Ach ja, ik zal dan maar een vaakvoorkomend (maar toch waar) excuus gebruiken: druk, druk, druk. Binnenkort…

  Alvast een pittig detail: twee oud-studenten maken samen een film! Eline Gansemen heeft mij gevraagd om mee te spelen in haar film voor haar bachelorproef *fier*.

  Misschien kan ik daar binnenkort wel eens een exclusief stuk over schrijven…

  Reactie door Rutger — april 19, 2008 @ 5:33 pm | Beantwoorden

 2. Heerlijk, toch! Fantastisch!

  Tot binnenkort! Heel veel succes voor jou én … Eline Ganseman! En ik neem je het woord uit de mond: *fier*. Zo voel ik me met oud-leerlingen-nieuws als dit! Gewoon blij en *fier*. Of **trots**, zoals men het in Nederland zou zeggen …

  En dat jij / jullie het drukdrukdruk hebben, dat weet ik wel. Met bachelor- en andere proeven en examens in het vooruitzicht en zoveel ander ‘to do’. Veel inspiratie, plezier, werkkracht en geluk!

  Groetjes
  janien

  Reactie door janien — april 20, 2008 @ 6:26 am | Beantwoorden

 3. […] Bloggen verbindt en geluk is een werkwoord. […]

  Pingback door ICTwereld wil La Cascarilla steunen. Bloggen verbindt en geluk is een werkwoord. « The Sausage Machine — april 27, 2008 @ 6:29 am | Beantwoorden

 4. […] kijker, oud-leerlingen Janien Benaets, Titanic: Two The Surface, YouTube Kijk! Een nieuwe film van Eline, aka ballonbruisbal, mijn oud-leerling, op haar YouTube-kanaal! Fitness luidt de titel. Of […]

  Pingback door Misleiding van de kijker 0:17 « The Sausage Machine — november 28, 2008 @ 4:39 pm | Beantwoorden

 5. […] Santiago, solidariteit, Walking 2 Santiago 4 Cambodja Op mijn taalpost verraste mijn oud-leerling, de ondernemende fotograaf Jorden Hellemans me met heel goed nieuws dat ik heel graag en niet […]

  Pingback door Fotograaf Jorden Hellemans op pelgrimstocht: Walking 2 Santiago 4 Cambodja « The Sausage Machine — januari 12, 2009 @ 10:05 am | Beantwoorden

 6. […] van creatieve boekverwerkingen voor het leesportfolio over Chrysostomosscenario’s en The E-Files, Einstein: das wirkliche Leben (voor de Duitse les) tot originele, verfilmde bedankingen bij […]

  Pingback door Meander Dichtersprijs 2010 via YouTube « The Sausage Machine — september 6, 2009 @ 4:58 pm | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: