The Sausage Machine

juni 3, 2008

Agenda monarchie.be

  Screenshot: www.monarchie.be

04/06/2008
De Koningin

Koningin Paolaprijs 2007-2008

Uitreiking van de Koningin Paolaprijs 2007-2008 in het Koninklijk Paleis te Brussel. Deze 12de editie van de Prijs staat in het teken van het wetenschappelijk onderwijs enerzijds, en van buitenschoolse ondersteuning voor jongeren en hun school anderzijds. De plechtigheid wordt voorafgegaan door een lunch in het gezelschap van de 3 Gemeenschapsministers voor Onderwijs.

Citaat uit de Agenda: www.monarchie.be

Voor wie rolt het Paleis de rode loper uit? Wie mag uit de handen van Hare Majesteit de prijzen in ontvangst nemen? Dat nieuws is nog onder embargo. De gelukkigen weten het al. De pers ook. Ook bij literaire prijzen zijn de persberichten altijd al op voorhand verspreid. Het nieuws blijft onder embargo tot de uitreiking.

Terzijde @ Chris over de gedeelde kleine geneugten (dus dubbele vreugde) van onze schoolloopbaan en over enig ander (koninklijk) nieuws …

*  De auto of toch maar de trein? Niet lachen, Chris, raad eens welke schoenen …?! 😉  Ja, toch. Zit mijn jasje goed? Zit mijn dasje goed? Moeders gaan op stap. Moeders werpen zich in het mondaine … 😉

*  Literactua! Gezien, dat literatuurspecialist en literair kunstenaar Maarten Inghels zich dezer dagen Op Ruwe Planken beweegt met zijn Brief van een Belg aan Koningin Beatrix?

  Vind je ook niet dat deze cover speciaal vandaag in deze post niet mag en kan ontbreken, nu er vanmiddag verjaardagsfeest is op het Kasteel te Laken: 80 kaarsjes op de taart voor Koningin Fabiola. Happy Birthday to You, Mevrouw! Het boek van royalty-reporter Brigitte Balfoort en  journalist Joris De Voogt is uitgegeven door Van Halewyck, de “dissonante en toonaangevende” uitgever.

  Foto www.demorgen.be

En dan is er morgenavond 5 juni nog De Kroonprins, de extra lange VRT-Koppen-reportage over Prins Filip op één. Mijn agenda? Ik denk dat ik op Peter Holvoet-Hanssen sta: in de universiteitsbibliotheek. Kurt van Eeghem zal ik moeten missen. Die was volgeboekt. Bij De Grauwzusters. 

Advertenties

2 reacties »

  1. dankje voor de link. En literatuurspecialist; kom kom, gewoon bibliofiele maniak soms.

    Reactie door maarten — juni 3, 2008 @ 4:30 pm | Beantwoorden

  2. Met plezier wil ik u melden dat mijn huldeboek voor Koningin Fabiola reeds verkrijgbaar is in de boekhandel. Uitgegeven bij Manteau met als titel “Koningin Fabiola, vrome vorstin in een vluchtige wereld”.
    Vriendelijke groeten

    Reactie door Ralf De Jonge — juni 7, 2008 @ 4:33 am | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: