The Sausage Machine

juli 7, 2008

07-07-2008 De Dichter, de Schrijver, de Schilder en de Leraar van de Dag

 • Wieowie is de schilder die op 7 juli 1887 in Vitebsk geboren werd … Deze zomervakantie heeft hij een mooie tentoonstelling in Nice (23 juni – 13 oktober 2008): wie is toch die schilder aan het venster?
 • Karin Bogaarts-Ros schreef het sms-gedicht, de 160 van de dag. Ik waardeerde hem met vijf sterren op de 160-poëziesite van Sofie Cerutti!

 • Van sterren gesproken: ook voor Willy Vermaelens zeer druk gedownloade  schoolkalender 2008-2009 klikte ik op de vijfde ster op de lerarensite KlasCement! 10/10! Of 100/100!
 •    In deze Zomer van het Spannende Boek viel ook al een internationaal beroemd ‘slachtoffer’. Vandaag werd het overlijden bekend van misdaadauteur en avonturier Janwillem van de Wetering. Wat een leven! Alle zeeën heeft hij bevaren en alle werelddelen bewoond. Varen, vliegen, schrijven, rituelen beoefenen … Ook als non-fictie-auteur was hij bekend, o.a. met een autobiografische zentrilogie. In 2004 was Van de Wetering te gast bij de Boeddhistische Omroep Stichting (BOS): To Infinity and Beyond is hier nog te bekijken. In de Engelstalige Wikipedia is zijn lemma al bijgewerkt met zijn sterfdatum, maar in het artikel staat nog te lezen ” … he currently lives in Maine”. Op het moment dat ik dit schrijf en nog even terugklik, merk ik dat de aanpassing al is gebeurd naar ” … he lived (…) most recently in Maine” … Zo bijdetijds kan alleen Wikipedia zijn, een informatiebron waarvan ik een vurige gebruiker ben, en dus een heftige tegenstander van ‘raspessimist’ Andrew Keen, de man van de ‘apencultuur’. Een mooi in memoriam-portret van Janwillem van de Wetering verscheen al op Flickr, in een photostream van de VIP birth- and deathdays.
 • Toevallig op zoek naar het Woord van de Dag?  … Hier wordt het op je netvlies gebrand of in je oor gefluisterd …

Literatuur, poëzie, kunst en cultuur, internet en onderwijs: het zijn kernwoorden die in de woordenwolk van deze blog blijven oplichten. Tja, het blogbloed kruipt waar het niet gaan kan en oude literatuur- en onderwijsliefde roest niet.

 

 

Advertenties

2 reacties »

 1. Dankjewel voor je lieve woorden en je tips over de toer.

  Reactie door karin — juli 12, 2008 @ 10:43 pm | Beantwoorden

 2. […] een sms-gedicht bestaande uit 160 tekens inclusief wit. Hij is van de hand van Karin Bogaarts-Ros, geen onbekende in (lit)blog The Sausage Machine. Karin Bogaarts-Ros heeft niet alleen een passie voor poëzie, ook […]

  Pingback door Sportpoëzie speciaal voor Steegmans « The Sausage Machine — juli 28, 2008 @ 9:29 pm | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: