The Sausage Machine

augustus 4, 2008

stadsgezicht een t(r)opical song

Filed under: Uncategorized — janien @ 10:34 pm
Tags: , , , , ,

www.precies160.nl

Vakantieraadseltje. Over welke stad gaat het?

Iemand stelt een vakantievraag. Wie waagt zich ook aan een ‘stadsgezicht’, een ‘topical’-160?

Mieke misschien? Of Wouter waarschijnlijk als hij tijd heeft? Marie of Huiverinkt, ja toch? Of Christophe? Maarten? Daniel? Elke? Aïda? Willy? Margreet? Wilfred? Annemie? Herman die naast politiek ook poëzie ‘bedrijft’? En André dan? Ilona aan de andere kant van de wereld dan vorige zomer … als het niet te warm is, de omstandigheden het toelaten en het baby’tje in de baarmoeder slaapt? Karin, doet zij ook mee? Haiku’s zijn haar specialiteit: tijd voor “de haiku van de eenentwintigste eeuw” (Sofie Cerutti)?! Niet te vergeten, mijn oud-leerlingen Eline, Rutger, Sven, Tamara en zeker Dieter, een van de winnaars van de eerste 160-wedstrijd hier in The Sausage Machine????? En Lies na Sevilla, natuurlijk, die ook in dit rijtje thuishoort, welwelwel?? Wat ik me afvraag, Bart, zou hij het in het Frans doen of in bleu.blanc.rouge? En Moniek, literatuurliefhebber en -kenner? En Pierre en Willem, man? En waarom de uitvindster van de 160 herself niet, Sofie? 

Zin? Doe het op www.precies160.nl of op voorstel van Margreet op Twitter! Of zeg het (letterlijk!) in beelden, zoals Rutger Gaumann voor Gedicht verzonden deed, vorig jaar, met zijn eerste 160’s. Succes!

 

Advertentie

6 reacties »

 1. Is niet mijn sterkste kant, maar het lijkt me wel aantrekkelijk om het toch eens te proberen.

  Reactie door Aïda — augustus 5, 2008 @ 7:37 am | Beantwoorden

 2. @Aïda
  Fijn, dat je reageerde! Ik wens jou inspiratie (daaraan zal het je wel niet ontbreken, durf ik te veronderstellen, daar op je ‘blog der zuchten’!), succes én vooral veel dichtplezier! Als je hem opstuurt op Sofie Cerutti’s site maak je kans om in de Inbox met mooiste gedichten (mee tussen grote namen als …) te komen en in nrc.next! Het overkwam mij met mijn allereerste 160-probeersel toen ik met mijn leerlingen in januari 2007 voor Gedichtendag onze 160-wedstrijd (zie de start van dit sausagemachinetje)lanceerde … Leuk. Dat gaf me meteen voldoende ‘goed gevoel’ om voor die wedstrijd (een experiment) en de blog (een experiment) te gaan.

  Vooral het taalspel is de moeite waard … door de uitdaging van de 160-voorschriften. Voor mij toch.

  Zomergroetjes
  janien

  Reactie door janien — augustus 5, 2008 @ 12:38 pm | Beantwoorden

 3. @Moniek Verhaaren
  Deze 160 is in samenspraak en in opdracht voor mijn Nederlandse les en Gedichtendag 2007 gemaakt … Het Brusselmansiaanse filmpje o.l.v. Sven Wassenaar dat jij zo goed vond, was niet in opdracht. Het was een cadeau van mijn klas bij mijn oppensioenstelling einde 2007. Heerlijk, niet, zoveel bruisende creativiteit in mijn klassen!

  Reactie door janien — augustus 5, 2008 @ 1:11 pm | Beantwoorden

 4. Fortis building, even googlen. Hmm… Rotterdam, Newfoundland, Warschau. Rotterdam lijkt logisch, daarop verder googlen. Heeft voetbalstadion de Kuip kunstgras? Nee dus, zegt google. Zomerbar in Rotterdam? Schijnt ooit geweest te zijn op de Van Nelle Fabriek.
  Wacht… google geeft een rare treffer ‘Zomerbar of Strantwerpen’. Maar natuurlijk! Domme Nederlander met beperkte nationale blik. Het is: Antwerpen. En verder googlend met deze termen blijkt Google plots wel de Fortis building in Antwerpen te kennen. En jawel die ligt, net als de ‘strandbar in het groen’ ook in Antwerpen zuid. Dus.. gewonnen?

  Ga me ook aan een topical 160 wagen. Binnenkort, via mijn eigen blog en via http://www.precies160.nl zal ik hem publiceren. Leuk idee Janine!!

  Reactie door Moniek Verhaaren — augustus 7, 2008 @ 10:31 am | Beantwoorden

 5. Ook ik heb de uitdaging aangenomen en Klaprozen gepubliceerd bij precies 160.

  Reactie door Karin Winters — augustus 8, 2008 @ 8:58 am | Beantwoorden

 6. […] ontdekt bij Trendmatcher Willem Karssenberg! In hun nieuwste sinterklaastube zingen ze over de kredietcrisis o.l.v. hun vakleerkracht muziek Henk van der […]

  Pingback door Sinterklaas op heel oude panelen en heel nieuwe paden … « The Sausage Machine — december 4, 2008 @ 10:24 am | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: