The Sausage Machine

augustus 4, 2008

zinderende zomerdagen! (missMieke’s Piece of Blog)

 missMieke’s Piece of Blog

zinderende zomerdagen!

hoi bloggers!

Inderdaad, het is alweer augustus! Mijn vakantie is weeral voor de helft voorbij en de helft die eraan staat te komen zit vol mooie vooruitzichten! Eerst en vooral zal er van vervelen niet veel in huis komen! Ik sta twee weken op het speelplein, van half negen tot vijf uur ’s avonds! Verder ga ik waarschijnlijk nog een weekje camperen én mijn verjaardag vieren! Augustus is dus, voor mij, verreweg de tofste, leukste, vrolijkste maand van het hele jaar! En niet alleen het vakantiegewriemel, het speelplein en het verjaren zorgt ervoor dat ik augustus een schitterende maand vind! Ik heb geprobeerd dat in een gedichtje te verwerken, omdat dat voor mij makkelijker is dan het in gewone zinnen uit te leggen!

De zon schijnt zachtjes
straaltjes geluk van mijn gezicht
Ik voel de warmte
Als een hoop die in mijn armen ligt

De adem van de zomer Fluistert
woorden die ‘k nooit eerder had gehoord
En ik voel hoe de gelatenheid
alle twijfels resoluut doorboort

Het gevoel van verliefdheid en
van het houden van de zon
Doet me dingen doen, waarvan ik
niet wist dat ik ze kon!

De koelte van een zomerbriesje
Verjaagt toch de winterse kou
En ik voel me opnieuw als herboren
Omdat ik van de zomer houd!

Nog iets leuks aan vakantie is véél tijd om te lezen. Met een hele tas vol boeken sukkel ik dan (op de fiets!) van en naar de bibliotheek … om dan binnen de drie dagen al die boeken uit te lezen en weer terug te kunnen! Een paar toppers deze keer waren Zes maal een is zeven  van Gerda van Erkel, Blauwe plekken van Anke de Vries en De scherpschutter van Stephen King. En met die laatste heb ik nog geluk, want dat is nog maar het éérste deel van een hele reeks. Ik kom dus nog wel een maandje toe. Een nu sla ik weer aan het lezen!


Nog een zalige, zomerkriebelige vakantie en hopelijk veel zonnige, vrolijke momenten!!
gelukzalige groetjes,

mieke

 

 

 

 

4 reacties »

  1. Hoi Mieke

    Zinderende zomderdagen: het geluk kan gelukkig niet op, en de zon ook niet (misschien)! Geniet van augustus! Ik wil je alvast een heel gelukkige verjaardag wensen!! Lang zal ze leven in de gloooriiiaaa …

    Dank je wel voor je blogpost-mét-gedicht! Zo weet de wereld weer dat het vandaag de eerste maandag van de maand is.

    Veel zomergroetjes
    janien

    Reactie door janien — augustus 4, 2008 @ 5:53 pm | Beantwoorden

  2. Hoi Mieke
    Via de 160 leerde ik jou kennen als dichteres. Je deed dat zeer goed: ook de Gouden Juryleden was je inzending opgevallen! (Weet je nog: https://janien.wordpress.com/2007/01/25/aan-de-genomineerden-van-gedicht-verzonden/?) Wanneer probeer je nog eens een 160? 160’s van jouw leeftijdgenoten (>20) kun je in een aparte categorie lezen … Of hou je niet zo van dat ‘keurslijf’ van 160 tekens inclusief wit?

    Reactie door janien — augustus 4, 2008 @ 10:45 pm | Beantwoorden

  3. Ook ik heb lekker nog vakantie daar waar anderen alweer starten. Toch gezien het eigenlijk niet echte lekkere buitenweer een 160 aan gewaagd. (potver werkt verslavend):
    Vrije dagen rijgen zich aaneen tot een ketting van lange luie weken, zelfs de zondag is niet meer de parel van de ketting Jammer dat de zomer ook vakantie heeft

    Reactie door Karin Winters — augustus 10, 2008 @ 10:06 pm | Beantwoorden

  4. @Karin
    Ja 1. En vandaag dan. Miezerige maandag. Wel zonnetjes in huis deze dagen, en dat maakt alles, maar dan ook alles goed: logeerdagen met kleinzoontjes.

    Ja 2. De verslavende werking van het taalspel met die 160 tekens. Voor wanneer jouw eerste bundel?? Heb je al een titel?

    Reactie door janien — augustus 11, 2008 @ 7:48 am | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Plaats een reactie

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.