The Sausage Machine

augustus 21, 2008

Juryleden voor de Wouterje Pieterse Prijs 2009

P  e  r  s  b  e  r  i  c  h  t 

via Marjolein van Putten, WPP                  
Amsterdam, 21 augustus 2008

Vijf juryleden voor de Woutertje Pieterse Prijs 2009

De jury die de winnaar gaat bepalen van de Woutertje Pieterse Prijs 2009 bestaat uit vijf leden (voorheen waren dat er vier) en is als volgt samengesteld: Femke Halsema, fractievoorzitter voor GroenLinks in de Tweede Kamer, voorzitter, Gerbrand Bakker, schrijver, vertaler en hovenier, Karel Berkhout, redacteur jeugdliteratuur NRC Handelsblad, Irma Boom, ontwerper en Annemie Leysen, recensent jeugdliteratuur De Morgen en voormalig docent Nederlands aan de lerarenopleiding van de Katholieke Hogeschool Leuven.

De Woutertje Pieterse Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een auteur van een oorspronkelijk Nederlandstalig jeugdboek dat tussen 1 januari en 31 december van het jaar voorafgaand aan de prijsuitreiking is uitgekomen. De jury heeft echter de vrijheid de prijs niet toe te kennen, indien er geen boek van voldoende kwaliteit voorhanden is. De in aanmerking komende werken worden beoordeeld op zowel taal en inhoud als op illustratie en vormgeving.

De Woutertje Pieterse Prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 15.000 euro en zal op donderdag 5 maart 2009 voor de tweeëntwintigste keer worden uitgereikt. De prijs wordt financieel mogelijk gemaakt door de auteursrechtorganisatie Stichting LIRA (Literaire Rechten Auteurs).

Meer informatie
Op www.woutertjepieterseprijs.nl kunt u onder meer lestips bij bekroonde boeken en alle juryrapporten downloaden, evenals geluidsopnames van Woutertje Pieterse Lezingen en diverse uitvoeringen van Het Rooverslied beluisteren en foto’s van verschillende prijsuitreikingen bekijken.

Contact: Marjolein van Putten wwp@wouterjepieterseprijs.nl

Aan Marjolein van Putten stuurde ik volgende e-mail in retour

Geachte mevrouw Marjolein van Putten

Uw persbericht heb ik geforward op mijn (lit)blogje The Sausage Machine! Het wordt weer in spanning en met grote nieuwgierigheid uitkijken naar de beslissing van uw jury! Ik hoop dat ook vele leraren en docenten gebruik zullen maken van het mooie materiaal dat u voor allen vrij toegankelijk maakt op uw website die steeds mooier en dus voor (mogelijke) lezers steeds aantrekkelijker wordt!!

Ook nog eens bedankt voor de affiches van uw WP-Prijs 2008 en die van vele vorige jaren! Veel succes met de Woutertje Pieterse 2009!

Vriendelijke groeten

Janien Benaets

Advertenties

1 reactie »

 1. Geachte mevrouw Beneats,
  Hartelijk dank voor uw enthousiaste reactie en het forwarden van ons persbericht naar uw blog. Wij zijn altijd weer blij met uitingen van waardering voor de Woutertje Pieterse Prijs, zeker ook vanuit Vlaanderen – er worden immers erg veel mooie kinder- en jeugdboeken van Vlaamse schrijvers en illustratoren ingezonden voor de WPP, maar de prijs geniet in Vlaanderen relatief weinig bekendheid.

  Met vriendelijke groeten,

  Stichting Woutertje Pieterse Prijs
  Marjolein van Putten

  Reactie door Stichting Woutertje Pieterse Prijs — augustus 23, 2008 @ 10:32 am | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: