The Sausage Machine

augustus 28, 2008

De exaflood is geen ramp, dixit Wilfred Rubens

Vereerd en dankbaar laat ik Wilfred Rubens aan het woord. Van in het prille begin is hij webleermeester van The Sausage Machine. Met een nuancerend en verdiepend antwoord reageert hij op mijn post over de vraag Angst voor de exaflood, de digitale zondvloed? Ik besprak daarin een NRC-krantenartikel van Marc Hijink, plaatsvervangend chef internet/media.

De Volkskrant van 13 maart 2007 heeft geschreven op basis van een IDC-onderzoek dat Nederlandin 2006 meer digitale informatie geproduceerd dan het middelen had om die gegevens op te kunnen slaan. En dat dit steeds erger wordt.
Ik heb de Amerikaanse bijdrage
Estimating the Extraflood gelezen. In deze bijdrage wordt de extraflood als een fenomeen en uiktdaging beschreven, maar niet als een bedreiging. Zij spreken wel van een ingrijpende transformatie van de internetcapaciteit, die een enorme investering vergt. Een aantal paradigma liggen hier aan ten grondslag, zoals ‘een leven na de TV’ (YouTube, InternetTV, etc) of het einde van het Local Area Network (trusted computing, gebruik webservices). Je merkt wel dat binnen organisaties (zoals een school) er gebrek is aan digitale opslagcapaciteit. Gebruikers worden dan verzocht om oude bestanden of ‘niet-zakelijke’ bestanden te verwijderen.

Reactie door Wilfred Rubens — augustus 28, 2008 @ 6:19 am

  Hyplet, zie ook Karin Winters

Nog meer weten? Wilfreds uitgewerkte tekst staat in de post De exaflood is geen ramp op zijn blog technology enhanced learning! En je hoeft dus geen galosjen aan. Zolang een zeevis zijn tanden niet in de internetkabels zet, zijn we veilig.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: