The Sausage Machine

januari 20, 2009

Ook TSM sms’te 1 voor het papiermaatje van Sonia Wyllinck! (Fanpost)

Wie wordt de opvolger van de Sliplift, vroeg de wereld – i.c. An-Katrien Cox van de Inspiratieblog van Flanders DC – zich zo-even nog af. Ondertussen heeft  Sonia Wyllinck  met haar ‘papiermaatje’ de finale van het VRT-één-programma De Bedenkers 2009 gewonnen! Wowowow! [Deze pientere en sympathieke dame was mijn grote favoriet van in het begin!] Uit handen van minister Patricia Ceysens ontving ze 25 000 euro. Wat ze met die som van plan is? Dat staat in volgend knipsel uit de site van De Bedenkers …

soniawyllinckbio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

soniawyllinckThe Sausage Machine stemde vrouw en huishoudelijk comfort in dit Europees Jaar van Creativiteit en Innovatie: Sonia’s papiermaatje bundelt je oude papier in een handomdraai. Op de afbeelding, de dorpsposter, staat het papiermaatje nog in een ‘oude’ uitvoering. Ondertussen heeft het een nieuw, opvouwbaar en mooi-ogend design gekregen: te bewonderen op HLN.BE.

Met het papiermaatje van Sonia Wyllinck volgde TSM de keuze van vakjurylid Guillaume Van der Stighelen. Deze master marketeer heeft een nieuw boek uit dat ik al wekenlang dringend wil lezen. Van mijn favoriete (na Bart Van Loo) literatuurcriticus Frank Hellemans las ik zo-even nog een dubbelrecensie met dat boek van Van der Stighelen in Knack van 14 januari.  [Op dit eigenste moment vraag ik me af in hoever het dorpsgevoel in zijn en mijn keuze voor het papiermaatje meespeelt. (?)]

Proficiat, Sonia Wyllinck

rozen1Je legde een in-druk-wekkend parcours af! Met groeiende bewondering heb ik je presentaties op tv, de ontwikkeling en uitvoering van je idee gevolgd. Je was fantastisch: gedreven, volhardend, sterk overtuigd van de kracht en de waarde van jouw product. Vastberaden, krachtdadig en … stralend verdedigde je je papiermaatje. Niet zonder succesrijk gevolg. Nog heel veel succes in de toekomst … tot eeuwige roem!

Criticasters en cynici hoor je op de achtergrond al de spot drijven met de huisvrouwenvlijt in dat arme Vlaanderen dat de wereld wil veranderen. Verandering begint echter niet bij de anderen, nietwaar. Waarmee ik niet wil beginnen moraalridderen.

Wat wordt de opvolger van het papiermaatje? Hoe creatief en innovatief zijn we zelf? Hier staan links naar creativiteitstests. Inschrijven voor De Bedenkers – Klaseditie kan natuurlijk ook altijd. Al-tijd? Tot 17 februari 2009.

12 reacties »

 1. Dag Janien, bezige virtuele bij,

  Bedankt voor je reacties!
  Het derde deel verschijnt in januari 2010, exact over een jaar dus. Ben er stevig mee in de weer!
  Fijne groet,

  Bart

  Reactie door Bart Van Loo — januari 20, 2009 @ 11:25 am | Beantwoorden

 2. Beste Janien, dat doet me veel plezier. Het boek wqs nogal snel uitverkocht en de tweede druk die nu in de winkel ligt gaat ook snel de deur uit. Makkelijkst is van te bestellen op http://www.mediaclub.be. Maar moest je ooit in Antwerpen of Brussel zijn, stuur me een mailtje, dan bezorg ik je een gesigneerd exemplaar.
  Wat betreft dat dorpsgevoel, het is in Schoten bij bakker De Keersmaeker dat mensen mij erop gewezen hebben dat Sonia een dorpsgenoot is. Toen zat ze al in de halve finale. Sonia had gerust aan mijn deur kunnen komen bellen en lobbyen, maar zelfs op de drink van de burgemeester op de markt van Schoten (waar iedereen naartoe komt) heb ik haar niet gezien. (Haar collega’s wel, en die hebben serieus gelobbyd, maar daar zijn het vriendinnen voor).

  Reactie door Guillaume Van der Stighelen — januari 20, 2009 @ 1:35 pm | Beantwoorden

 3. Beste Guillaume Van der Stighelen
  Bedankt voor uw verhelderende reactie en vriendelijke aanbod. Draai of keer het …: een boek met de handtekening van zijn maker heeft een meerwaarde. Een grote emotionele meerwaarde voor een handtekeningenjager als ik!

  Tiens, dat ik u bij de bakker nog niet ben tegengekomen. Toegegeven, al mijn aandacht wordt daar opgeslorpt door de fijnste patisserie in de toonbanken. En nu ik me toch aan dorpspraat overgeef: Luc Van der Kelen, die liep ik al eens tegen het bekende lijf bij topslager Buys of in de hypermarkt, maar ik heb hem al een hele tijd niet meer gezien. Luk Wyns zie ik wel eens in de apotheek, bij de stand van de babyspulletjes, speentjes en zo. Wat werd de naam nu weer van zijn nieuwe baby? Gossip, gossip. Ik laat me gaan. Wat gebeurt er met me? Dag Allemaal,in Schoten en daarbuiten!

  Reactie door janien — januari 20, 2009 @ 7:48 pm | Beantwoorden

 4. ik ga morgen naar de Standaard boekenhandel in de Paalstraat en teken een boek voor je?

  Reactie door Guillaume Van der Stighelen — januari 20, 2009 @ 9:52 pm | Beantwoorden

 5. Afgesproken!

  Reactie door janien — januari 20, 2009 @ 10:43 pm | Beantwoorden

 6. en heb je een handtekening?

  Reactie door J/ — januari 24, 2009 @ 8:22 pm | Beantwoorden

 7. @ J/
  Nog niet. T.t.z. bijna. FF binnengelopen in de boekhandel toen ik naar de bakker moest. Geen gesigneerd exemplaar gesignaleerd … Nochtans heeft hij zich aan de afspraak gehouden, mailt Guillaume Van der Stighelen op mijn ontgoocheling. Hij zou “achter de toog” moeten liggen.

  @ mijn Standaard Boekhandel
  Bij dezen probeer ik met deze boodschap mijn (overigens heel klantvriendelijke, sympathieke en boekenminnende) boekhandelaarster het ‘verloren voorwerp’ te helpen terugvinden.

  Reactie door janien — januari 25, 2009 @ 7:42 am | Beantwoorden

 8. Het was een jonge zwartharige dame op 21 januari. Ze heeft een papiertje met je naam aan het boek gekleefd.

  Reactie door Guillaume Van der Stighelen — januari 27, 2009 @ 9:02 am | Beantwoorden

 9. Terwijl ze nog wat zoeken in de Paalstraat, kan je hier al wat door het boek bladeren: http://issuu.com/heldenmerk/docs/heldenmerk

  Reactie door Guillaume Van der Stighelen — januari 27, 2009 @ 9:03 am | Beantwoorden

  • @ Guillaume Van der Stighelen
   Ondertussen is je boek terecht, meldt Margot van Standaard Boekhandel! Had jouw vindplaats ff gemaild. Wat je ‘search inside’-functie betreft, die had ik al ‘getest’. Het eerste wat in het oog sprong, was één van je subtitels: die met Game en Name en Fame in.

   Naam en faam: dat intrigeert me al veel langer. Ik moest nog ergens een essay hebben staan met die tags in de titel. En ja: het is Namen als gezichten. Essay over de faam van Dieter Lesage (Leuven-Parijs, Peeters, 1996, 194 pagina’s.)

   Trouwens, indrukwekkend interessant, je boeksite! De vragen en commentaren van de internationale specialisten heb ik al gelezen of liever ook nog bekeken en beluisterd … Ik bezoek al wel eens boeksites, maar meestal zijn ze ‘slechts’ 1.0 en dat valt meestal erg tegen nu 2.0 mainstream is en ik steeds vaker 3.0 zie oplichten in de webwolken.

   Nu je boek nog ophalen.

   Reactie door janien — januari 27, 2009 @ 1:02 pm | Beantwoorden

 10. […] de Rode Zaal, weetjenog, jonge juryleden van toen? Iedereen verliefd op deze mooie jonge god. In de boekhandel doorbladerde ik zijn ‘nachtegalenboek‘ zo-even nog eens, en onlangs kreeg hij een post […]

  Pingback door De Herman de Coninckprijzen 2009. Smaken verschillen. « The Sausage Machine — januari 27, 2009 @ 9:01 pm | Beantwoorden

 11. […] Ook de grote reclamemaker Guillaume Van der Stighelen, geen onbekende in The Sausage Machine, klikte vandaag [8 december 2009] mee om de digitale kloof te helpen […]

  Pingback door Cyberroom-project: “Alle kinderen op de digitale snelweg!” #OP « The Sausage Machine — juli 20, 2010 @ 8:07 am | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: