The Sausage Machine

februari 5, 2009

Aan alle Revianen. Speciaal aan Bart Van Thielen

Speciaal @ Bart Van Thielen, Reviaan
@ Rutger Gaumann en Joy Gysen, interviewers
@ alle Revianen

revesadist09

Screenshot van het begin van de ontdekte novelle van G.K. vh Reve uit het tijdschrift Rabarber. Integraal gepubliceerd op de website van het Nederlandse Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, het IISG.

Hoogstwaarschijnlijk weet hij/weten zij het al langer dan ik: het nieuws van de onbekende onvoltooide pornografise novelle van Gerard Reve: De Sadist. Gevonden door filosoof en socioloog Eric Duivenvoorden, de biograaf van Robert Jasper Grootveld, een icoon van de jaren 60 van vorige eeuw en intieme vriend van Reve. Ik heb het nieuws heet van de naald (of zeg ik beter regelrecht uit de ether) van germaniste Ruth Joos (wat dacht u, van wie anders?), van het ongeëvenaarde cultuurprogramma Mezzo van de onvolprezen VRT-Radio 1. En wat dit nieuws voor een blog als TSM bijzonder maakt: dat de novelle De Sadist online is, te bereiken op de website van het het boven genoemde IISG.

Graag laat ik u bij deze gelegenheid nader kennismaken met Bart Van Thielen, een jonge man met een grote passie voor toneel, literatuur en in het bijzonder Gerard Reve, via een interview dat twee van mijn (inmiddels oud-)leerlingen enkele jaren geleden in mijn opdracht voor mijn vak Nederlands afnamen. Ik publiceer hier de voorpagina en pagina 3 die over Bart als Reviaan handelt, uit het onversneden vijf pagina’s tellende interview van Rutger Gaumann en Joy Gysen die in mijn klas 5 aso zaten. Bart Van Thielen was hun warm bewonderde leraar Nederlands in hun jonge jaren van het middelbaar, mijn gepassioneerde, zeer geTALENteerde en heftig geëngageerde oud-collega. rozen1  Vanop dit plekje wil ik Joy en Rutger én zeer zeker ook Bart Van Thielen nog eens hartelijk danken voor hun engagement en hen alle succes van de wereld wensen!

interview-bart-van-thielenvoorblad2

intervbvt3

Tekst en foto’s Rutger Gaumann en Joy Gysen

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: