The Sausage Machine

maart 18, 2009

Doe de 160 en win een iPod en een publicatie! Snel!

sofie3001Sofie Cerutti van www.precies160.nl, dé poëziesite voor sms-poëzie, meldt dat de deadline voor de 160-wedstrijd voor jongeren onder de twintig 160 < 20 verschoven is naar 31 maart 2009. Ik neem Sofie Cerutti’s bericht aan de vakcommunity Nederlands van digischool.nl (Kennisnet) over. Speciaal voor Mieke en Christophe en hun klasgenoten en vrienden, voor de klassen van Jeroen Clemens, de leerlingen van Elke Das, André Manssen en Willy Vermaelen, de jongste studenten van Moniek Verhaaren, Cindy De Smet, John van Dongen, Paul Laaper en andere (edu)bloggers. (Ach, ik wil niemand vergeten, hoor.) In je computer klimmen, het web op en sms’en maar bij Sofie Cerutti! Succes!

(Foto van ‘Gouden Jurylid’ Sofie Cerutti voor TSM t.g.v. Gedicht verzonden, de 160-wedstrijd voor Gedichtendag 2007 van 5 aso 2006-2007 in The Sausage Machine.)

Uit de e-mail van Sofie Cerutti, gericht aan de docenten Nederlands:

De 160 is een nieuwe dichtvorm, gebaseerd op sms. Elk gedicht bestaat uit precies 160 tekens, de exacte lengte van één sms’je. Dagelijks wordt één 160, ingezonden via de website, gepubliceerd in nrc.next.  

Veel docenten hebben de 160 inmiddels gevonden. In samenwerking met Stichting School der Poëzie is lesmateriaal ontwikkeld en worden 160-lessen gegeven. Elke school voor voortgezet onderwijs heeft vorig jaar een dichtbundel en cd-rom met lesmateriaal ontvangen.  

Dit jaar wordt voor de tweede keer de wedstrijd 160 < 20 gehouden, in samenwerking met Doe Maar Dicht Maar. Elke leerling (of iedereen onder de twintig jaar) die een 160 instuurt, dingt mee naar de hoofdprijs: een iPod, en plaatsing van het gedicht in nrc.next. 

Door technische storing is de website een paar weken uit de lucht geweest. 
De deadline voor de wedstrijd is daarom verschoven naar 31 maart!
Ga dus snel met leerlingen naar www.precies160.nl/onder20, ontdek de 160 en doe mee aan de wedstrijd.

Ook aan Sofie Cerutti: alle succes! TSM vergeet u/jou nooit!!

PS  1.   Over de didactiek van de 160-wedstrijd Gedicht verzonden verscheen een artikel in VONK. Zie Janien Benaets: “Gedicht verzonden. Een literaire creatie – een literaire productie” (jg.36, feb. 2007, nr.3).
2.   Hoe schrijf je een precies160? Ziehier! Sofie Cerutti herself voor Gedicht verzonden.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: