The Sausage Machine

maart 24, 2009

Dimitri Verhulst met Godverdomse Libris-genomineerd! Een supergelukkig snelbericht en een hoopvolle vooruitblik op De inktaap 2010

dimitriverhflickr091

 

 

 

Foto Dimitri Verhulst hiddedevries’ photostream

Te gék?! Mijn portie literaire geluk kan niet op. Gisteravond werd ik vanuit de noordelijke polder dringend getipt (waarvoor heel veel dank!) door een psychiater: haastjerepje, Nova op Nederland 2 verrast de Libris-genomineerden bij hen thuis! En Dimitri Verhulst is erbij. Dat hij de enige Vlaming in het rijtje van zes is, wil ik hier achterwege laten. Mijn woorden over de gemiste kans van de Gouden Uil-jury 2009 zijn nog niet koud of de wereld boven de Moerdijk erkent het creatieve talent en het vakmanschap van deze taalkunstenaar, al van in het prille begin superfavoriet in The Sausage Machine.

rozen2Uw/jouw fansite TSM wenst u/je alle succes van de hele wereld, Dimitri Verhulst! En laat Jeroen Brouwers in Sisyphus’ bakens ondertussen zijn buitengewoon grappige metaforen voor literatuurprijzen maar op de wereld loslaten, en laat (de al te paternalistisch ingestelde) professionele lezers en literatuurkenners – die het naar aloude gewoonte weer zoveel beter weten – hun bezwaren maar lucht geven … Zoals novatv.nl de Libris 2009 aankondigt, zit het:

NOVA heeft vanavond zes genomineerde schrijvers een stapje dichterbij de Libris Literatuur Prijs 2009 gebracht. Als vanouds mét de camera.

                      inktaapntu2 

Speciaal t.a.v. de Inktaapjury2010-bij-leven-en-welzijn volgend fragmentje uit het persbericht van de Libris 2009.

 

 Contrapunt, Anna Enquist – De Arbeiderspers
Visser, Rob van Essen – Nieuw Amsterdam
Onze oom, Arnon Grunberg – Lebowski
Koetsier Herfst, Charlotte Mutsaers – De Bezige Bij
Godverdomse dagen op een godverdomse bol, Dimitri Verhulst – Contact
Alleen maar nette mensen, Robert Vuijsje – Nijgh & Van Ditmar

Voorafgaande aan de bekendmaking zei juryvoorzitter Ivo Opstelten dat het literaire engagement terug is van weggeweest. De jury concludeert in haar juryrapport dat ‘het ideaal van de klassieke roman nog steeds aan slijtage onderhevig is’. Genrevermenging is niet alleen een manier om de beperkingen van een schrijver te verdoezelen, maar ‘staat ook borg voor boeiende literatuur’. Aldus de jury […]. (Vetjes van TSM)

Toch nog een detail (n.v.d.r. dat heb je met snelberichten): op de homepage van die andere, de literaire Reine d’Ostende, staat te lezen dat ze werd genomineerd voor zowel de AKO Literatuurprijs als de Gouden Uil. Daar kan ze nu de Libris aan toevoegen!

!  Waarom Dimitri Verhulst met Godverdomse dagen op een godverdomse bol De inktaap 2010 moet en zal winnen, horen we nog wel van de Inktaap-jongerenjury.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: