The Sausage Machine

maart 31, 2009

TVlivre! C’est magnifique! (Franse) literatuur zoals nooit eerder geproefd

Brandnieuws: online boekenprogramma van Bart Van Loo

 • Fw: e-mailnieuws van Bart Van Loo, 31 maart 2009 o:40

Voortaan zal u op mijn blog bleu.blanc.rouge op regelmatige basis afleveringen van een online boekenprogramma kunnen bekijken. Het nagelnieuwe TVlivre wordt vandaag te water gelaten met een ode aan het leesplezier, enige poëzie en een scoop (de vondst van twee unieke brieven van Victor Hugo in Antwerpen).

U vindt TVlivre op http://bartvanloo.blogspot.com/. Eerst enige tekst en uitleg, daarna de beelden. Meer info op het voor de gelegenheid vernieuwde www.bartvanloo.info.

(Link TVlivre en scoop van TSM)

On a retrouvé à Anvers des lettres uniques de Victor Hugo. Vous trouverez tous les détails sur http://bartvanloo.blogspot.com/2009/03/deux-lettres-de-victor-hugo-retrouvees.html.

Le récit de leur découverte, la version scannée des lettres et un petit film vous y attendent.  Quelques autres informations en français sur http://www.bartvanloo.info (cliquez sur le drapeau tricolore).

 rozen3 Olalala, c’est magnifique, beste Bart Van Loo, mijn oud-collega Romaanse talen! Heel veel succes! BTW, Bart, ik stuurde jouw TVlivre als suggestie, een schitterend lichtend voorbeeld, naar de NTU die stevig werkt aan vernieuwend literatuuronderwijs.

 • Hommage, hommage

Voortgaand op die vroegere gedeelde onderwijscontext: Bart Van Loo’s nieuwe initiatief, ontsproten aan zijn professionalisme, speelse creativiteit en passie, is geknipt voor eigentijds literatuuronderwijs, noem het literatuureducatie 2.0. Hij levert immers op authentieke, actuele en activerende wijze hapklaar heerlijk voer voor open en enquiring minds. Met ‘hapklaar’ wil ik geenszins zijn ‘haute cuisine’-kennis naar beneden halen. Integendeel. Zijn literaire open keuken is uiterst hip want 2.0 en stijl- en smaakvol: om 24-7 van te proeven, te snoepen, te genieten. De discussie over de canon, over hoge en lage cultuur,  is daar al lang ‘uitgebakken’ in zijn resolute keuze voor kwaliteit. Werkelijk, de Smaak van Bart Van Loo behoeft geen krans.

Literatuur zoals door Bart Van Loo heruitgevonden op zijn litblogs (zijn persoonlijke en die van Knack), zijn vernieuwde website en vanaf vandaag ook op TVlivre, zijn nagelnieuwe online boekenprogramma op YouTube en meer, … de Consciencebibliotheek in Antwerpen bijvoorbeeld: daar kan een (ex-)literatuurleraar (zoals ik) alleen maar van dromen!

Victor Hugo voorgedragen in Parijs in het Frans en het Nederlands door de meester van TVlivre himself! Welke literatuurleraar biedt meer? Welke cultuurpromotor doet beter? Literatuur doet leven! Lang leve Bart Van Loo! En Victor Hugo!

Advertenties

5 reacties »

 1. Janien,
  Je mooie worden zijn als de warme lentezon: hartverwarmend!
  Groetjes,
  Bart

  Reactie door bart van loo — maart 31, 2009 @ 8:59 am | Beantwoorden

 2. Bart,
  Ik was op zoek naar het filmpje over Felix Timmermans, maar kwam terecht bij het filmpje van Victor Hugo. Ik dacht ne kenner als den Bart weet dat waarschijnlijk….maar in geval van niet geef ik het toch mee. IN de inkom van de Kbc bank, op de grote markt in Mechelen, hangt een gedicht van Victor Hugo, hij zou daar ooit verbleven hebben en daar het gedicht geschreven!
  Oud nieuws of ?????????????
  Heb mij ingeshreven op uw avond in de mol in Lier….
  Tot wederhoren of zien.
  Groetjes

  Herman

  Reactie door Herman Van Looy — juni 26, 2009 @ 7:15 am | Beantwoorden

  • Beste Herman Van Looy

   Blij fanmail voor de onvolprezen Bart Van Loo op deze (literaire) blog te mogen ontvangen! Dat is ook mijn bedoeling: zoveel en zo goed mogelijk Bart Van Loo promoten met zijn literair werk!! Hij was mijn oud-collega en hij is geweldig! Fantastisch ook als schrijver, spreker, theater- en filmmaker. Jouw nieuws over Victor Hugo zal Bart vast veel plezier doen.

   Hier alvast een link naar Barts blog: kijk daar toch eens wat er in de herfst 2009 staat aan te komen: zoveel moois, pikants, spannends, humoristisch! Barts bleu.blanc.rouge-blog: http://bartvanloo.blogspot.com. Zijn YouTube-kanaal met alle afleveringen van zijn TVlivre: http://www.youtube.com/user/bartvanloo.

   Veel plezier … zeker ook in Lier!

   Die TVlivre over Felix Timmermans, die had ik al heel de tijd op mijn blog willen plaatsen. Ik zal het vast nog doen …

   Reactie door janien — juni 26, 2009 @ 8:28 am | Beantwoorden

 3. […] Bart Van Loo’s onvolprezen TVlivre. Deze post is een direct antwoord op een reactie van Herman Van Looy … ter ere van Felix Timmermans én Bart Van Loo. Dit is dus onmiskenbaar ook […]

  Pingback door Alle zendtijd voor Felix Timmermans « The Sausage Machine — juni 26, 2009 @ 8:54 am | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: