The Sausage Machine

april 16, 2009

Fw: Ruth Joos zoekt schaduwjury voor de Gouden Uil Literatuurprijs

goudenuil1 De Gouden Uil Literatuurprijs stuurt volgend persbericht met de oproep van Friedl’ Lesage, zoals te herbeluisteren in het programma Mezzo van Ruth Joos op Radio 1.  

 

 

PERSBERICHT

Ruth Joos zoekt schaduwjury voor de Gouden Uil Literatuurprijs

Op maandag 4 mei 2009 worden de Gouden Uil Literatuurprijzen 2009 uitgereikt. Net voor de uitreiking ontvangt Ruth Joos van 11 tot 13 uur op ’t Schoon Verdiep in Antwerpen de vijf genomineerden voor de Literatuurprijs.

Tijdens deze live-uitzending maakt de Mezzo-schaduwjury onder voorzitterschap van Radio 1-boekendame Friedl’ Lesage zijn eigen Gouden Uil-literatuurprijswinnaar bekend. Hiervoor zoeken Ruth en Friedl’ nog belezen schaduwjuryleden.

Zit je al jaren in een leesclub en wil je al die opgedane kennis eindelijk verzilveren? Kan je nieuwe Nederlandstalige literatuur razendsnel quoteren aan de hand van de aantrekkelijkheid van de boekomslag? Hou je van boeken en wil je ze testen op hun weerbaarheid in een gematigd zeeklimaat? Dan ben jij de ideale kandidaat om toe te treden tot de Mezzo-schaduwjury!

Post je kandidatuur + motivatie via onze website.

De Mezzo-schaduwjuryleden lezen de vijf genomineerde romans voor de Gouden Uil 2009 en wonen de schaduwjury-overlegvergadering en deliberatie bij onder leiding van Friedl’ Lesage.

Alle schaduwjuryleden winnen ook een exclusieve aanwezigheid op de live-uitzending van Mezzo (maandag 4 mei van 11 tot 13 uur) én op de Gouden Uil-uitreiking diezelfde avond op ’t Schoon Verdiep in Antwerpen.

Radio 1, Mezzo

PS van TSMBoeken winnen een heel jaar door? Door op je favoriet te stemmen voor de  Prijs van de Lezer en die van de Jonge Lezer.: o.a. hier staan stemformulieren. Succes!

3 reacties »

 1. Hé, een schaduwjury voor de Gouden Uil! Wat een idee! Zo waren we dus vele jaren ‘schaduwjury’ met onze leerlingen in de ‘Jonge Gouden Uil’. Jammer dat ik dat zo laat weet, ik zou weer een schaduwjury op onze school hebben samengesteld. Dat zou dit jaar goed uitgekomen zijn, vooral omdat er boeken bij zitten die op niveau drie of vier staan op de schaal van Theo Witte.

  Reactie door Chris De Commer — april 18, 2009 @ 9:03 am | Beantwoorden

 2. Hey Chris
  De uitnodiging van Radio 1 was ook nog maar pas gekomen, hoor. En natuurlijk is de jury ondertussen ook al samengesteld. Zie mijn updatetje. Het moest heel snel gaan, kun je denken. Het is voor 4 mei. Het is wel een goede extra Gouden Uil-promo, niet? Dirk Verhofstadt (je leerlingen kennen die vast nog goed (!) na hun werk voor godsdienst in het eerste semester) maakt deel uit van de schaduwjury. Maar of hij een doorsnee lezer is? Wel een Radio 1-lezer …, maar als jurylid zou ik hem op één lijn plaatsen met de ‘officiëlen’.

  Wat jouw Witte-schalen betreft: misschien zit de winnaar er wel bij?!

  BTW, graag zou ik me voor jouw Witte-presentatie inschrijven – als supporter, uiteraard – maar volgens de website kan ik niet. Ik beschik immers niet over een schoolcode. Nu heb ik al vriendelijk gevraagd of ik misschien toch wel zou mogen – tegen betaling uiteraard – maar nix geen antwoord.

  Bedankt voor je bezoek en veel groetjes
  janien

  PS Heb je veel foto’s gemaakt van je (verre) reis? Ik ben nieuwsgierig naar je verhaal!

  Reactie door janien — april 20, 2009 @ 8:31 pm | Beantwoorden

 3. […] schaduwjury van de Gouden Uil-Literatuurprijs bestaat uit Radio 1-luisteraars Ann Erard, priester Charles […]

  Pingback door UPDATE: Schaduwjury Gouden Uil bekend « The Sausage Machine — april 20, 2009 @ 10:12 pm | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: