The Sausage Machine

mei 14, 2009

De bevalling van a tot z: biologieles van Bruno

olifantjeWij zijn zwanger! Ja, ook ik wacht op Baby K, het olifantje dat Phyo Phyo in de ZOO Antwerpen verwacht. Hoezo? Dat komt door de kracht van schattig. Of komt het hierdoor? OLIFANT: hoeveel keer heb ik dat mooie woord al niet geoefend en gebruikt in de conversaties met mijn kleinzoontjes?! Ze houden van olifanten (en andere dieren) in de zoo, in prentenboeken, meer. Of is het omdat ik vroeger op school zo graag biologie deed (met eeuwige dank aan Frieda Tijskens!)? (Noot: de afbeelding bij dit bericht had mijn slurf-avatar moeten worden, maar het downloaden is me niet gelukt …)

Volgens de laatste berichten op de site van baby-olifant scheiden de klieren aan Phyo Phyo’s ogen vocht af. Een teken van spanning, nadert de geboorte? Phyo Phyo gaat gedurende de nacht minder en minder liggen om te slapen. De baby in haar buik hindert haar normale rusthouding.

Over naar de blog met (steeds spannender) nieuws uit het olifantenverblijf! Daar vind ik de biologieles van Bruno Melens.

Op het kanaal van KMDABabyElephant nog veel meer … Mooi, toch, van KMDA en zijn webdesigners, biologie wordt nog alle dagen toffer zo in blijde verwachting! En taalgericht vakonderwijs: waarom eens niet met Baby K in het Frans?!  

BTW, wat is de stand van Phyo Phyo’s progesteronbarometer? En hoe zou het beestje heten? Wordt het een mannetje of een vrouwtje: heb ik roze wel als de goeie kleur gekozen?

* UPDATE 15 mei 2009
Hoezo, vroeg ik me af in de intro. Meer schattige fauna … Het eendje in de klas van André Manssen. Meimaand, babymaand.

* UPDATE 16 mei 2009
Volg de bevalling live op groot scherm van je computer. Of op het Mechelseplein Antwerpen. Daar brengen twee verzorgers omstreeks 20.00 uur verslag uit van de ‘stand van zaken’ …

* UPDATE 17 mei 2009

Zo schattig Olifantje geboren!! Geslacht? Het kalfje is een koe. Gewicht? 100 kg. Naam? Bekendmaking dinsdag 19 mei 2009 op een persconferentie met burgemeester en ministers. Kyota? Karolina? Kirikiwi? Kathedraaltje? (Maar die klinken wel niet allemaal Aziatisch.) De Vlaamse minister-president Kris Peeters, middenin zijn verkiezingscampagne, haastte zich vanmorgen al naar de Zoo om zijn peet-olifantje te bewonderen.

Meer foto’s: kijk toch eens hoe … What a wonderful world! Geen wonder dat alle ogen op Baby K gericht zijn. Zoo schattig! Proficiat, Zoo, met deze geweldige primeur! Vooral Nederland deelt in de vreugde. De vader van Baby K is immers een ‘Rotterdammer’ uit Blijdorp, waar eerder al olifanten werden geboren:

De vader is de Nederlandse olifant Alexander, die al acht kinderen heeft van evenzoveel vrouwen. De zaaddonor was vanuit Blijdorp naar Antwerpen gehaald om verschillende olifanten te bevruchten. De zus van Phyo Phyo en nog een andere olifant raakten niet zwanger.

NOS-journaal, 17 mei 2009.

* UPDATE 19 mei 2009
KAI MOOK is de naam! Is dat nu met of zonder koppelteken? Kai-Mook. Wow! Kon je hem mooier bedenken, een olifantennaam? Een PAREL van een naam voor een (roze) wolk van een baby!

* UPDATE 23 september 2009
Cutest ever volgens Sybilla Poortman op TwitterPanda Baby.

Advertenties

2 reacties »

  1. Krulneus leek me anders ook nog wel lollige naam voor een olifant, als past die naam niet meteen bij haar foto.

    Reactie door Stijn — mei 19, 2009 @ 10:13 am | Beantwoorden

  2. […] De bevalling van a tot z: biologieles van Bruno […]

    Pingback door Wolfram Alpha volgens Hulbee « The Sausage Machine — mei 22, 2009 @ 8:02 am | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: