The Sausage Machine

mei 23, 2009

Verkiezingen 2.0. Omdat ook ik Europa belangrijk vind

Verkiezingen 2.0: Europa 2009. Op het web op weg naar democratie 2.0: Democracy 2.0 – because we need a new system to cope with today’s new challenges … (Xavier Damman)

Een linkselectie ter illustratie. Omdat ook ik Europa belangrijk vind … sinds mijn leraar Geschiedenis, Nederlands en Antieke Cultuur Fons Van Deun me op de middelbare school verhandelingen liet schrijven over ‘mijn Europese gedachte’, me aan EU-scholenwedstrijden (zoals de Europese Dag van de Scholen) liet deelnemen … Niet altijd zonder succes. Mijn mooiste prijs was een 14-daagse reis met een groep jongeren uit heel Europa naar Bretagne. Vanuit Quimper verkenden we de hele regio, vishavens en eilanden voor de kust incluis, namen we deel aan culturele en culinaire activiteiten op festivals, verbroederden we in crêperies en visrestaurantjes, dansten we op doedelzakmuziek: Monsieur le Curé ne veut pas, que les gars embrassent les filles, mais il ne défend pas, aux filles d’embrasser les gars. Olalala, Europa! BEDANKT forever, Fons Van Deun!

Lekker discussiëren over Europa als voorbereiding op de Europese parlementsverkiezingen 2009? Kom op met die vragen op YouTube en stuur ze in op de zopas gelanceerde site Europa 2009. De Nederlandse minister-president Jan Peter Balkenende beantwoordt de vragen met de meeste stemmen in een online videochat op 27 mei 2009 om 15.15 uur.

Test jouw kennis over de Europese politiek online!

Volg de EU-Tweets op één pagina!

Europa: vervelend, grijs, bureaucratisch, te ver van ons bed? Volg Europarl TV! Help bringing a change!

Vandaag! 23 mei 1949 – 23 mei 2009: 60e verjaardag van de BRD Bundesrepublik Deutschland. Herzliche Glückwünsche!

Aanbevolen aan alle jongeren en ouderen, zeker ook aan Stefan Gielen, Sven Wassenaar, Line Van Aert, Lies Bulckens, Bavo Stroobants, Mieke Totté, Christophe Van den Boom en vele vele anderen, ook de leerlingen en studenten van Guy Hufkens (on Flickr: zie Taking stairs in Salzburg, forever Europeeër in hart en nieren), Jeroen Clemens en Moniek Verhaaren, Bart Verswijfel en vele vele anderen, ook op KlasCement, Kennisnet, Classroom 2.0, … en elders in de wereld.

UPDATE 31 mei 2009

StampMedia verwijst door naar JAVI.tv die zich met Europa! Waarom? speciaal op jongeren richt …

Geef een reactie »

Nog geen reacties.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: