The Sausage Machine

mei 26, 2009

Vatsyayana op Eucalyptus. Of op je Kindle. Free from Gutenberg. For Adults Only

Vatsyayana_KamaSutra978-1-60778-473-9   For Adults Only! Afbeelding www.mobipocket.com

Merijn Gelens bericht op ZDNet.be:

Apple is van mening veranderd over Eucalyptus, een e-reader waarmee je de Kama Sutra vanaf de Iphone kan raadplegen.

Vorige week donderdag liet Apple nog weten de e-reader af te wijzen omdat het de inhoud van het boek ‘aanstootgevend’ vindt. Eucalyptus downloadt een pure tekstversie van het antieke erotische boek via de website Project Gutenberg.

Dit e-book-nieuws over de Kama Sutra kan en mag hier niet ontbreken. In copies en links, tot nader order, For Adults Only. Jaren geleden al tipte J/ me Project Gutenberg: een boekengoudmijn, gratis downloads, niet te versmaden. Kwam ik daar nog eens langsgesurft op zoek naar Wuthering Heights * van Emily Brontë, zopas als film op één, en kwam via via bij de toelating van iPhone voor de opname van de Kama Sutra op hun e-reader of e-lezer Eucalyptus, The Library, to go, over 20 000 classic books in the palm of your hand

Jij houdt het bij Kindle? ICT-expert Pierre Gorissen zou zo’n Kindle DX bestellen, als hij kon. Ik ook, als ik de lotto won … Op haar blog Gadgets en Onderwijs presenteert Annet Smith een Kindle 2 uitpakparty. En onlangs kondigde Wilfred Rubens de Nederlandse pilot van 10 inch eReaders aan de Universiteit Maastricht aan … Hiermee zijn we bij onderwijstoepassingen van de e-lezer beland. Verslagen van leerlingen of studenten nakijken op je e-reader? Pionier-mediaspecialist Margreet van den Berg heeft een kritisch antwoord op die vraag in een deskundig verslag van haar e-readertests. Zij kiest weloverwogen voor de iLiad DR 1000S, leading the digital revolution.

Verdwijnt het papieren boek? Uit mijn leeslijstje pik ik even twee antwoorden van mijn favs opnieuw op:  

  1. De cultuur van het lezen  van prof. dr. Ronald Soetaert (gratis download op Taalunieversum van de Nederlandse Taalunie!), 
  2. en het interview over e-books en e-readers van mediakundige en literatuurcriticus dr. Frank Hellemans met uitgever Harold Polis: Wie het vertikt om mee te doen, krijgt sowieso slaag (gratis te lezen op Knack).

Of hoe de oude Kama Sutra van Vatsyayana tot het nieuwe lezen kan verleiden

* Noot

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: