The Sausage Machine

augustus 11, 2009

FW: Big bang, big bounce. Gratis topwetenschap voor jongeren

Vrolijk terug naar school met Visions for a sustainable future

Schooljaar 2009-2010. Els Grieten van de Universiteit Antwerpen stuurt ook dit jaar een spannende uitnodiging voor de leerlingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs de wereld in. Ik geef door en legde links naar de sprekers.

bigbang2010

Big bang, big bounce

Hoe en waarom is het leven op aarde ontstaan? Wat kunnen we leren van de studie van sterrenstelsels en onzichtbare deeltjes? Welke antwoorden hopen wetenschappers te vinden met de experimenten in een gigantische deeltjesversneller zoals de Large Hadron Collider? 

Prof. dr. Nick van Remortel, Universiteit Antwerpen, gaat met de Large Hadron Collider op speurtocht in de micro-kosmos. Prof. dr. Kari-Pekka Enqvist, Universiteit van Helsinki, Finland, vertelt een verhaal over “The dark Side of the Universe”. Prof. dr. Herwig Leirs, decaan van de faculteit Wetenschappen, Universiteit Antwerpen, leidt de sprekers in.

Het programma ziet er als volgt uit (precieze uren nog onder voorbehoud):

13u45 Verwelkoming
13u50 Nick van Remortel
14u30 Kari-Pekka Enqvist (Engels gesproken)
15u10 Slotwoord 

(BTW, toevallig op zoek naar de schoolkalender 2009-2010? Zoals elk jaar is er de gratis kalender van Willy Vermaelen op ICTwereld!)

FW: vervolg Els Grieten

De jeugdnamiddag en maakt deel uit van de Kekulé lezingencyclus die wordt georganiseerd door KVCV en de Universiteit Antwerpen. Beide voordrachten zijn gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen en worden gegeven op een boeiende manier die begrijpelijk is voor leerlingen uit de tweede en derde graad van het secundair onderwijs. De tweede lezing wordt in het Engels gegeven – een goede kennis van het Engels is dan ook een vereiste. Na afloop bieden wij u en uw leerlingen graag een drankje aan.

Praktisch

Locatie: Aula Fernand Nédée (gebouw Q) van de Universiteit Antwerpen, Campus Drie Eiken, Universiteitsplein 1, 2610 Antwerpen

Datum: 9 maart 2010

De voorstelling is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Daarom is inschrijven – met opgave van het aantal leerlingen – verplicht tegen uiterlijk maandag 1 februari 2010.

U kunt hiervoor e-mailen naar els.grieten at ua.ac.be

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: