The Sausage Machine

augustus 25, 2009

Meester-performer Peter Holvoet-Hanssen presenteert avontuurlijke literatuurgeschiedenis

PeterHHdonkerPerm09 De dichter himself leert je op onnavolgbare wijze bij!

Hoor hem aanvaren op de baren van de woordenzee … Wild en speels, mysterieus en magisch als de poëzie zelf: Peter Holvoet-Hanssen*, grote favoriet in The Sausage Machine. Samen met zijn edele kapersvrouwe, de gelauwerde jeugdauteur Noëlla Elpers, bevaart en doorzwemt hij gedreven, lenig en onvermoeibaar alle woordenwateren. 

Meer? … In Het Kapersnest: zie onder Kapersvoordrachten en meer voor avontuurlijke schoollezingen, schrijfworkshops, … alle doelgroepen: kinderen, jongeren, senioren e.a.

 

Speciaal @ onderwijs, @ leraren Nederlands vanaf 4e, 5e jaar aso/tso, dit bericht van Peter Holvoet-Hanssen, net terug van het grootste poëziefestival ter wereld, of wat had u gedacht? Poëziegeschiedenis gepresenteerd door een meester-performer die zichzelf liever troubadour noemt, [… ik ben een oude batterij die tussen wal (klassieke voordracht) en schip (performance) valt, blub, dixit Peter PetroVitsj in real time]:

Ik ga in september voort met mijn eerbetoon aan mijn voorgangers tot in d’Oudheid, met een ‘Avontuurlijke reis doorheen de poëzie’ voor +(15-/16 j.. CC De Kern te Wilrijk organiseert ditmaal sessies laatste week september.

PeterHHKapersn

Screenshot Het Kapersnest (foto: Stephan Vanfleteren)

Nu u, nu jij: wie beter dan een geboren volleerd dichter van naam en faam kan poëzie en literatuurgeschiedenis opwindender, leerrijker, sneller, aangrijpender en kunstzinniger bij de jongeren brengen!? Een dichter met een missie! Welke literatuurleraar of literatuurprof doet beter dan ‘edudichter’ Peter Holvoet-Hanssen? (@Peter HH: ik wil jou absoluut niet tekortdoen met deze benaming.) Magiër gelijk slaat hij allen in zijn ban. (Ik spreek uit jarenlange ervaring/samenwerking met Het Kapersnest.)

Voor een abonnement op het Oostendse Visserijblad (HVB) – een meester-kaper kan daarin niet ontbreken: zie onder KapersNieuws in Het Kapersnest van Peter Holvoet Hanssen en Noëlla Elpers.

Kijk uit vanop de vuurtoren. Peter Holvoet-Hanssen e.a. in De Boog …

PeterHHenChris280Chris en Otto280 

* Mijn foto’s: fond memories aan het optreden van Peter Holvoet-Hanssen in de Antwerpse Permeke-bibliotheek, georganiseerd door mijn gedreven oud-collega Chris De Commer voor haar klassen 5 en 6 aso t.g.v. Gedichtendag 2009, en waarop ik met mijn grootste kleinzoon uitgenodigd was. Waarlijk: literatuurgeschiedenis voor jong en oud als onvergetelijke poetry experience!

@ Peter en Noëlla in Het Kapersnest: heel veel succes!

OttoNavagio09

@ Chris, Tim (excuus, slechts gedeeltelijk zichtbaar …), hun directie en collega’s op terugweg van de Middellandse Zee: een vrolijk nieuw schooljaar!! Nu al een gelukkige Gedichtendag 2010!

Deze uitnodiging voor Peter Holvoet-Hanssen en Het Kapersnest verscheen bijna gelijktijdig op edublogs.be van Cindy De Smet.

Geef een reactie »

Nog geen reacties.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: