The Sausage Machine

augustus 28, 2009

Brains van Young Potentials als Laura Dekker. Meisjes en jongens, kijk in je puberende brein! Snel naar www.kijkinjebrein.nl!

FW: Kijk in je brein (aanrader!). KWALITEITSNIEUWS van bij Wilfred Rubens!  

Kinderpsychiater dr. Peter Adriaenssens had het er vanmorgen over n.a.v. de zeilrecordpoging van Laura Dekker. Neen. Als het van hem afhangt, mag ze niet vertrekken: de hersenen van een 13-jarige zijn nog niet voldoende ontwikkeld om solo de wereldzeeën te bevaren. Twee jaar alleen op de wereldzee kan ze volgens hem niet overleven … Pas met zestien/zeventien (voorbeeld: de blog van de 17-jarige wereldrecordzeiler Mike Perham) of nog wat later zijn de hersenen ‘volgroeid’. Om normaal te kunnen ontwikkelen, heeft een tiener als Laura het contact, de entourage nodig van leeftijdgenoten, vrienden en vriendinnen … om – ook emotioneel – te groeien.

In de Volkskrant vanmorgen met het laatste nieuws over zeilster Laura ging het ook al over haar ‘ontwikkelingsniveau‘ …

Hoe(ver) het met hun hersenen staat, kunnen kinderen en jongeren (en u/jij/ik!!!) vanaf maandag zelf ontdekken op een gloednieuwe site van het Brain and Development Lab van de Universiteit Leiden: Kijk in je brein. Hersenen van kinderen en jongeren zijn nog in aanbouw … tussen je 10e en 25e ontwikkelen ze volop … In de puberteit zijn de hersenen eigenlijk bezig met één grote verbouwing…

brein

www.kijkinjebrein.nl

Het bijzondere webadres dat in het brein laat kijken, ben ik schatplichtig aan mijn ‘oude‘ leermeester en zeiler Wilfred Rubens van Technology Enhanced Learning. Bij dezen wil ik hem hartelijk danken voor deze fantastische wegwijzer naar hersenwerking, persoonlijkheidsontplooiing of identiteitsontwikkeling, wetenschappelijk onderzoek en ‘de praktijk’, wetenschappen, leergierigheidsprikkeling, leerstimulansen, ICT-emancipatie met of zonder webcam, solo online leren, meer.

Nieuwsgierig? Leergierig? Verwonderd? Kijk bij Wilfred! Hij recenseert de site met ingehouden vreugde op zijn bekende professionele, verhelderende wijze! Met hem wil ik de nieuwe, en dus interactieve online leerplek warm aanraden: ongewoon knap bedacht! Juist ja, door een vrouwelijk brein: prof. dr. Eveline Crone, ontwikkelingspsycholoog. Met de lancering van haar nieuwe website zal professor Eveline Crone het academiejaar 2009-2010 aan de Universiteit Leiden mee openen.

breinKIJKin

@ Meisjes & jongens: blijf hier niet langer … en klik je brein open! Wow! (Jullie hebben helemaal gelijk. Mens toch, gebruik je brains … : natuurlijk spreek ik beter jullie leraren 20092010 aan! Ik heb echt niet de pretentie van te denken dat jullie TSM bezoeken. BTW, @ allen: is een mens überhaupt nooit te oud om (bij) te leren!? Hoogste tijd dat ik mijn ouwe vrouwelijke brein wetenschappelijk onderzoek! Met of zonder webcam? Wat jij? Wedden dat Bart het mét webcam doet?!)

PS Mijn logtitel is geïnspireerd op de boektitel Het puberende brein van prof. dr. Eveline Crone. Het puberende brein en Eveline Crone online (video, audio, links): zie de VPRO-uitzending van Noorderlicht en meer!

Update zomer 2010: Wauwel twittert.

Advertenties

3 reacties »

  1. Janien, je maakt mij weer verlegen 😉

    Reactie door Wilfred Rubens — augustus 29, 2009 @ 7:33 am | Beantwoorden

  2. […] Werd twitteren trouwens niet de winnaar in die concurrerende woordverkiezing? Zeilmeisje! Reeds aanwezig op TSM. Oeps-gebied. Na […]

    Pingback door Van Dale Woord van het Jaar 2009: ontvrienden? recessionista? twitterazzo? tomtomburger? … het zeilmeisje of toch de griepcommissaris? « The Sausage Machine — december 9, 2009 @ 6:56 pm | Beantwoorden

  3. […] Meisjes en wetenschap of Vrouwendag in uitgesteld relais: Eveline Crone revisited. […]

    Pingback door het puberende brein behapbaar gemaakt: gratis lesbrieven | The Sausage Machine — maart 10, 2011 @ 1:30 pm | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: