The Sausage Machine

september 5, 2009

Meander Dichtersprijs 2010 via YouTube

Dit is de stad van Frank M. K. Sijbenga, Blinde Schildpad, is één van de ‘videogedichten’ in de poëziewedstrijd van Meander. Voor zijn Meander Dichtersprijs 2010 verwacht dit literaire e-zine, compleet consequent met de e in zine, de meedingende gedichten op YouTube (of een soortgelijke site). Dichten is de boodschap, je gedicht zelf presenteren, filmen, op YouTube (of …) plaatsen … en aanmelden bij Meander!

Rob de Vos meldt:

Tussen nu en het moment waarop de winnaar bekend is zullen op onze site alle filmpjes te zien zijn die aan de voorwaarden voldoen.
De inzendingen via Youtube zijn te zien op:
http://www.youtube.com/view_play_list?p=34DD7CDA99D36713. [Link door mij aangepast.]

Ziehier de videowedstrijdvoorwaarden van Meandermagazine. En hier op TSM nog een deelnemer van YouTube geplukt, De WoordDansers, die tot voor kort het stadsdichterschap van Rotterdam ‘waarnamen’.  … Dit is de stad, hun stad. En zo is met mijn nominatie (wie ben ik :-)) van twee bijzonder mooie gedichten de videocirkel rond, en het gefilmde poëtische woord tot 30 september 2009 @ jou! Succes @ dichters, geboren vóór 1993, op YouTube, in de stad en overal elders!

PS  Waar is de tijd toen ik nog leraar Nederlands en Duits was, en Rutger Gaumann zijn 160-sms-gedicht op eigen initiatief op zijn YouTubekanaal plaatste … Een bijzonder leuke verrassing voor de klas. Het begin van een hele reeks leerlingenfilmpjes op YouTube: van creatieve boekverwerkingen voor het leesportfolio over Chrysostomosscenario’s en The E-Files, Einstein: das wirkliche Leben (voor de Duitse les) tot originele, verfilmde bedankingen bij mijn afscheid. Het waren wonderjaren voor mij: met de leerlingen samen het web op, vrije ruimte nemen voor leren in de richting van steeds nieuwe horizonten, wereldweids, op snelle wieken. Wow! Wat een léven op school!

Geef een reactie »

Nog geen reacties.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: