The Sausage Machine

november 5, 2009

De Vaagtaalwinnaar 2009 en de Taalprof van het Jaar

Mist spuiten is een communicatievaardigheid als een andere. Daarbij wordt, u raadt het, vaagtaal geproduceerd. Duidelijk? Maar er zijn kapers op de kust: de pleitbezorgers van graagtaal of tekstridders (d.i., u raadt het, marketingtaal)

De Vaagtaalwinnaar 2009

Vaagtaalnieuwsbrief 5 presenteert: de winnaar van de Vaagtaalverkiezing 2009! De overduidelijke tekst gaat als volgt.

Wij doen al jaren ons vaagtaal-ding, maar dat DING is wel de vaagste vaagtaal van 2009. Vandaar dat wij je dit stukje even proactief willen doorcommuniceren, zeg maar. Als belangrijke vaagtaal-stakeholder ontvang je hier het definitieve eindconcept van de uitslag, oké? Op www.vaagtaal.nl staat die uitslag natuurlijk ook.

De Vaagtaalverkiezing geniet overweldigende aandacht in de media en haalde zelfs de voorpagina van de Telegraaf [ik link]. Dat geeft ons een steuntje in de rug om onze strijd tegen vaagtaal voort te zetten. Mocht je voorbeelden van vreselijke vaagtaal tegenkomen, dan horen we die graag. Wil je alvast een woord of uitdrukking nomineren voor de verkiezing van 2010? Ga dan naar het nominatieformulier. Inmiddels zijn er al tientallen nominaties voor volgend jaar binnengekomen. Binnenkort staan ze op de website.

Nog duidelijker vind ik de mooie afbeelding op de vaagtaalsite. Wat u/jij?

vaagtaal09

De Taalprof

Neen, de Taalprof, vers genomineerd voor de Dutch Bloggies (waarvoor ik hem hartelijk feliciteer!), kan er niet mee lachen … Helemaal niet. De wenkbrauwen kritisch fronsend (zo stel ik me hem voor) noemt hij de organisatoren van de Vaagtaalverkiezing ridders van de droevige figuur. Ach so. Ook de media, zoals de Telegraaf, boven gelinkt, krijgen van hem een aardige veeg uit de pan. Ach. Prinzipienreiterei? Mag het: Spielerei? Kom, willen we het de Taalzuurpruim van het Jaar vragen?

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: