The Sausage Machine

februari 20, 2010

Fw: KlasCement Goes EU

 Fantastisch KC&Zo-nieuws dat verspreiding verdient … Mijn kleine bijdrage aan de lancering van een groots Europees digitaal onderwijsproject. Ik citeer:

Vorige dinsdag, 16 februari 2010, hebben we een Europese projectsite gelanceerd voor het project eQNet. Bedoeling is dat leerkrachten uit negen Europese landen (waaronder Tsjechië, Litouwen, Noorwegen, Portugal, Italië, …) KlasCement gebruiken om lesmateriaal te delen dat universeel bruikbaar is. Ook voor ons – Nederlandstaligen –  kan het dus nuttig materiaal zijn.

Deze Europese uitbreiding heeft grote gevolgen voor onze website die intussen al helemaal in het Engels gebruikt kan worden. […] Intussen werken we aan een totaal nieuwe structuur met klascement.be, klascement.nl, klascement.eu en klascement.net. We bekijken ook de mogelijkheden van automatische vertaling van de metadata (titel, trefwoorden, omschrijving) naar Engels en/of Nederlands.

Als we in ons opzet slagen, wordt KlasCement.eu een website die voor en door leerkrachten uit  Europese landen gevuld wordt met universeel bruikbaar lesmateriaal. Toch wel uniek! Dit kan alleen dankzij de jarenlange steun van het Departement Onderwijs en de recente steun vanuit Europa. Maar vooral dankzij de stimuli, ideeën en bijdragen die jij ons als trouwe gebruiker geeft.

KlasCement.EU, uit Nieuwsbrief KC&Zo, 20-02-2010, door mij ingekort.

Succes, KC!
Een fan

1 reactie »

  1. Bedankt, beste fan 🙂

    Reactie door Hans — februari 20, 2010 @ 8:47 pm | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: