The Sausage Machine

augustus 27, 2010

Back2School met Kabouter Wesley. Uebercool kaften of niet?

De actualiteit met Kabouter Wesley voert me naar een oude, ongepubliceerde post, d.d. 24 mei 2009. Kabouter Wesley? Ja, die met de H van Humo: met zijn kaftpapier zorgt hij voor absurde humor en daardoor voor ophef. Hier de radioclip die velen in het verkeerde keelgat is geschoten: wat gebeurt er met de kindertjes die hun boeken niet met KW-papier kaften? Die krijgen nul op tien, of moeten naar het bijzonder onderwijs, of nog … Het ‘buitengewoon onderwijs’ reageerde boos op de uitspraken van de anarchistische, gewelddadige, vuilgebekte kabouter van Jonas Geirnaert, en dat is hun goed recht. Ze konden niet gewoon zwijgen, toch. 

Mijn humor moet kunnen, meent Kabouter Wesley: hij is immers gespecialiseerd in het schofferen van de wereld in woord en beeld, zorgt dus gemakkelijk voor controverse. En of de wereld het gehoord heeft! Maar of de kabouter in de radioclip voor Humo over de schreef is gegaan? Ik denk van niet. Hij gaf me een flinke denkaanstoot, rechtstreeks naar volgende #OP:

Isabel Schapdryver, Innovative Teachers Award 2009: Ik ben een doodgewone leerkracht maar ik heb de eer om in een buitengewone school les te geven.

Op het Departement Onderwijs was woensdag 20 mei 2009 een feestelijke dag. In het zonovergoten bruisende Brussel klaterden de fonteinen lieflijk, glinsterden de buildings spiegelglad, gleden de cabrio’s glanzend langs en blonken ook de leraren, genodigden van KlasCement-baas Hans De Four. Er was immers het blije vooruitzicht van een lang zomers hemelvaartweekend én van de uitreiking van tal van Awards: van Microsoft Innovative Teachers, eTwinning, Oracle ThinkQuest en de KlasCement Awards 2009. 

 Wie de allergrootste indruk op me maakte, en wie ik dus nooit zal vergeten, is Isabel Schapdryver, lerares in het buitengewoon onderwijs, die in het filmpje boven van Willy Vermaelen haar klas en project voorstelt: een tweedehandswinkel met gebruik van ICT! Wow – dikke proficiat! De rozen van TSM willen meer dan ooit meer zeggen dan ik hier in woord en beeld kan plaatsen. 

Ook mijn Vlaamse webleermeester Willy Vermaelen van ictwereld en mijn Sausage Machine vielen in de (KC-)prijzen, en ik  mocht samen met hem en de andere prijswinnaars op de groepsfoto. Mijn prijs? Ook vanop deze webplek: DANKUWEL @Hans De Four @Klascement voor jullie warme appreciatie voor dit blogje!

  Foto JB Dep. Onderwijs Brussel, 20-05-2009, Willy Vermaelen en Tanja Maes

UPDATE * Isabel Schapdryver won met haar project The Second Hand Shop de Europese Innovative Teachers Award in Wenen, en ging door naar de wereldfinale in Brazilië (november 2009) waar ze een 3e prijs in ontvangst mocht nemen! * Tanja Maes blogt hier en twittert daar.

Vraagske@Kabouter Wesley
Kaften, how to? Hoe doe jij het eigenlijk? Maak je daar ns een tekeningske bij? Voor mij? Of doe je dat alleen voor een speciaal prijsje voor Humo en zo?

UPDATE Wist je dat al? Kabouter Wesley kapt ermee!

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: