The Sausage Machine

september 3, 2010

Die Mannschaft: “Wir muessen hoellisch aufpassen.”

Modernevreemdetalenonderwijs? U vraagt het. Terecht. Zomaar een proefballonnetje: n bissl Interkulturalität, n bissl Fußball, n bissl Metaphorik, n bissl Grammatik, n bissl Hörverständnis, … höllisch… die Roten Teufel sind jung und dynamisch, … (eine freie Ausfüllübung). Alles ist Sprache, na und. Ein Beispiel: der Gebrauch von müssen, Hilfsverb der Modalität. (Tja, in een vorig leven ‘gaf’ ik ook Duits. Grammaticale neigingen undsoweiter zijn dus niet te onderdrukken. Bovendien, oude liefde roest niet! En voor de liefhebbers en supporters: mogen de besten winnen. Ik weet het, dat is clichématig een open deur intrappen, so what, nichtwahr.)

  Het (voetbal)leven zoals het is volgens rodeduivelcoach Georges Leekens? Currently reading Leven na Leuven, Campuskrant, Alumni K.U.Leuven, 26 mei 2010. Voor de liefhebbers: aldaar het volledige artikel van Katrien Steyaert.

En voor de taalliefhebbers? DaF vanuit Vlaanderen en Nederland: hier, het portaal van Kris Gonnissen, en daar, de nieuwsblog van Paul Goossen. Ik kan ze niet missen, neen.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: