The Sausage Machine

november 11, 2010

WIR: Joost Zwagerman in de U.K. en Ramsey Nasr in Berlin

 Joost Zwagerman Writer in Residence in Engeland*

Van half november tot half december 2010 is Joost Zwagerman op uitnodiging van het Nederlands Letterenfonds gastschrijver aan 4 universiteiten in de U.K. Hij zal college en workshops geven over literatuur, schrijven en vertalen.

Naast Sheffield University, waar het programma gecoördineerd wordt, bezoekt Zwagerman University Park Nottingham, University College of London en Cambridge University. In Londen wordt hij vergezeld door vertaler Nederlands-Engels Jonathan Reeder, met wie hij een videoconferentie voor Engelse studenten Nederlandse taal en cultuur zal leiden.

Het Nederlands Letterenfonds zond al eerder Nederlandse schrijvers uit naar universiteiten in Engeland. Vorig jaar was Gerbrand Bakker, die dit jaar de prestigieuze IMPAC Prize voor de beste Engelstalige roman won, te gast. Volgend jaar zal Abdelkader Benali acte de présence geven.

Voor dit Writer in Residence-schap werkt het Nederlands Letterenfonds samen met het Vlaams-Nederlands huis DeBuren uit Brussel. In Sheffield neemt Joost Zwagerman deel aan het project Citybooks. Zwagerman zal voor Citybooks een verhaal schrijven over of naar aanleiding van zijn verblijf in Sheffield.

 Ramsey Nasr Writer in Residence in Berlijn*

Van half november 2010 tot half januari 2011 verblijft Ramsey Nasr als gastschrijver aan de vakgroep Niederlandistik aan de Freie Universität Berlin. Nasr zal daar enkele colleges verzorgen – over het dichterschap des vaderlands en over poëzie en haar plaats in de maatschappij. Nasr zal tijdens zijn verblijf ook een optreden verzorgen in het Literaturhaus Berlin.

Eerdere gastschrijvers aan de Freie Universität Berlin waren Tommy Wieringa (2009), K. Michel (2007-2008), Tomas Lieske (2006), Willem-Jan Otten (2005) en Adriaan van Dis (2004).

*Persbericht van NLPVF, Amsterdam, 11 november 2010.
Links van TSM.
Foto’s Cultura en Dag van de Literatuur.

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: