The Sausage Machine

november 22, 2010

Slechte punten voor onderwijs, gastronomie en haven. Gelukkig is er nog #planB!

Filed under: Uncategorized — janien @ 9:31 am
Tags: , ,

Zure ochtendpost? Slechte tijden, slechte punten? Of gek op statistieken? Neen, toch. Gewoon ff meebuzzen, mee in de waan van de dag … Alsof bloggen een verantwoording behoeft. Bovendien: wat zijn slechte punten?

Vlaamse scholieren goed in kennis, slecht in democratische waarden. Dat zegt internationaal onderzoek. Dat klinkt. Gevolg: een verontruste onderwijsminister op Radio 1. Ik, verontrust? Onderwijs, heeft dat ooit veel in de pap te brokken gehad? Als nieuws- en dus ook blogvulling is dit wel oké, maar voor de rest? Ik zou denken dat de groeiende kloof tussen rijk en arm een veel grotere bedreiging is voor de democratie dan gebrekkige schoolse lessen. Schoolse lessen over waarden, wie lust daar nog pap van?

’s Lands gastronomie scoort slecht in het buitenland. Slechter dan Duitsland. ’t Kan verkeren, spijts kooktelevisie alom en starring chefs. La bella Italia en la douce France blijven het goed doen. Wat had u gedacht? Ik dacht dat onze basisgastronomie alles had van de Franse en een vleugje van de Italiaanse. Onbekend is onbemind, is mijn besluit van de dag. Gelukkig is er nog die boot met diepvriesfriet van hieruit op weg naar China.

De haven lijdt onder het gebrek aan flexibiliteit in de havenarbeid. Dat zegt havenbaas Eddy Bruyninckx. Slechte punten alom vandaag.

Gelukkig is er een lichtpunt aan het einde van de tunnel. Goede punten! Oplossing in de maak voor een land in crisis: #planB! Rik Van Cauwelaert schrijft er al wekenlang over, maar sinds gisteravond is het eindelijk zover: #planB geen taboe meer, klinkt het alom. De grote taboe-opruiming in Rome en alhier: heeft het met het einde van de nillies te maken? Ja, denk ik. Aan het einde van een tijdperk(je), daar klinkt iets nieuws. Ja, toch. De neoverlichting?

Advertenties

Geef een reactie »

Nog geen reacties

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: