The Sausage Machine

november 24, 2010

Spoedbericht 24-11: hart en vaten. Mis het Twitter-spreekuur niet @OperatieLive!

Filed under: Uncategorized — janien @ 3:57 pm
Tags: ,

Operatie Live, Nederland 1, 24-11-2010, 21.25 uur: openhartoperatie live vanuit het St.-Antoniusziekenhuis Utrecht/Nieuwegein.

Het doel van deze uitzending is uitleg geven over de risico’s van hart- en vaatziekten en wat mensen kunnen doen om ze te voorkomen. Jaarlijks horen 18.000 mensen dat ze een hartoperatie moeten ondergaan. Presentator Charles Groenhuijsen: “We willen de angst rond hartoperaties wegnemen en hartproblemen bij mensen bespreekbaar maken. Een operatie aan je hart klinkt voor veel mensen als het ergste wat je kan overkomen, en het is ook een zware ingreep.” (Pauw & Witteman, 23 november 2010.)

@OperatieLive, Twitter-spreekuur: tijdens de uitzending kunnen we via Twitter en e-mail live vragen stellen aan de artsen.

@Chirurgen/ @Patiënt op operatietafel: diep respect / succes / goede beterschap!

Advertenties

4 reacties »

 1. Mijn dochtertje van 4 maanden heeft 2 weken geleden een hartkatetheresatie gehad omdat er een vernauwing zat bij de longslagader van 50%. De hartklepjes zijn niet goed en erg rommelig. De operatie is gelukt en de vernauwing is een stuk minder. Het is nu afwachten hoe het hartklepje gaat meegroeien voor haar in de toekomst. Wat is de verwachting hoe hartklepjes meegroeien die niet goed zijn aangelicht. Deze operatie die ze nu heeft gehad kan nog een keer worden uitgevoerd heeft de cardioloog gezegd maar als het niet goed groeit is er een kans dat er een open hartoperatie moet gebeuren.

  Reactie door Vreugdenhil — november 24, 2010 @ 9:29 pm | Beantwoorden

  • Het aller-, allerbeste voor uw dochtertje en u! Ik ben geen cardioloog en kan u dus geen deskundige voorspelling geven. Ik ben wel (groot)moeder en wil met u meeleven. Ook geloof ik in de medische vooruitgang: de artsen kunnen geen ‘wonderen’ doen, maar ‘kunnen’ steeds meer en beter. Dat stemt heel hoopvol.

   Mag ik even? Jammer, de vraagbaak op de site van Operatie Live en Twitter is gesloten. Anders had u uw vraag naar de verwachting hoe hartklepjes meegroeien kunnen doorgeven aan de deskundigen van het Antoniusziekenhuis. Op de site kunnen we nog de antwoorden op veelgestelde vragen lezen, en advies om hart- en vaatproblemen te voorkomen.

   Jammer ook dat ik uw reactie niet eerder heb gezien dan vanmorgen, anders had ik u misschien nog kunnen verwijzen.

   Bedankt voor uw reactie: ze kan veel mensen de ogen openen voor de broosheid van alle leven. En aandacht vragen voor hart- en vaatziekten en de competenties van artsen.

   Reactie door janien — november 25, 2010 @ 8:10 am | Beantwoorden

 2. Waauw, deze blog ziet er héél professioneel uit! Ontzettend veel succes en bezoekers toegewenst, maar daaraan heb je zo te zien geen gebrek! Ellie Vranken

  Reactie door Ellie Vranken — november 25, 2010 @ 3:53 pm | Beantwoorden

  • Een topblogster die TSM aandoet: wowow! Sympathiek, joh, leuk toch! Bedankt. Wat professionaliteit betreft, kom ik nog niet aan je enkels, crossmediaal als jij bezig bent! Alle succes gewenst in je ‘thuis’!

   Reactie door janien — november 25, 2010 @ 5:13 pm | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: