The Sausage Machine

december 2, 2010

130

Nederland eens te meer gidsland? Ken je denke, als je reacties uit Vlaanderen hoort op het nieuws dat op Nederlandse autosnelwegen vanaf maart 2011 de maximumsnelheid van 120 naar 130 km/u. wordt opgetrokken. De Nederlandse minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz, die in haar jeugd zes jaar in België woonde, heeft dit gisteren bekendgemaakt.

Op haar pagina bij de Rijksoverheid staat haar credo:

  Ik wil nog meer vaart brengen in het verkeer op de weg, op het spoor en op het water. Dat is heel hard nodig voor onze economie. Mobiliteit en milieu horen bij elkaar. Ik wil bestuurlijke drukte verminderen en procedures gemakkelijker maken. Zo kunnen we besluiten en projecten zoveel mogelijk versnellen. Het is geen vetpot de komende jaren. Daarom ga ik het maximale halen uit elke te investeren Euro.

Drs. M. H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus

Die zit. Dat spreekt. Wat u, Hilde Crevits, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken? Op uw webpagina bij de Vlaamse overheid klinkt uw missie alzo:

 Mobiliteit betekent dat we allemaal graag hebben dat het schuift zonder dat we er veel last van hebben. Niet als weggebruikers, ook niet als omwonenden. Dus ben ik verantwoordelijk voor ongeveer alles wat de weggebruiker vooruit helpt, maar ook voor wat vervelend is als we geen tijd hebben. De omleidingen bijvoorbeeld. 

Ook wil ik minister zijn voor als we wél tijd hebben en het eventjes trager mag. De parkings langs de snelweg waar je een plasje kunt maken en bijtanken, de voet- en zebrapaden, de dijken langs de rivieren en aan de kust. Die vrijwaren ons tegen overstromingen. Ik beslis over fietspaden waarvan ik er graag wat meer wil aanleggen maar de onteigeningsprocedures vallen tegen.

Hilde Crevits.

Twee vrouwen, twee verkeersministers, twee culturen, één taal. Nederland-Vlaanderen. In Europa! Rijden maar, maar niet té snel! En vergeten we ook Bob niet!

Geef een reactie »

Nog geen reacties.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: