The Sausage Machine

december 5, 2010

Ester Naomi Perquin laconiek: “Als je dan gered moet worden, is het wel geweldig als dat gebeurt met een traumahelikopter en zes stoere mannen.”

Wat een dichter lijden kan

De Nederlandse dichteres Ester Naomi Perquin is warempel geen onbekende in The Sausage Machine! Ze werd enkele dagen geleden gered van het onbewoonde eiland Senneroog in het Lauwersmeer.

? Op een onbewoond eiland … ? Ze was daar in afzondering (d.i. zonder moderne media) voor het VPRO-radioprogramma Een kamer in het verleden dat antwoorden zoekt op de vraag wat er gebeurt als we de illusie onafgebroken met anderen in verbinding te staan verstoren? 

                       

Op leven en dood

Ester Naomi Perquin blijft koel onder haar redding. Ja, de dichter heeft mooi praten, ontdooid in de warmte van de radiostudio.

De belangstelling voor Ester Naomi Perquin, (haar) poëzie en media-ontbering is hoe dan ook opnieuw gewekt. Een helikopterredding spreekt altijd tot de verbeelding. Een onbewoond eiland evenzeer. Leven gered: gelukkig!! En hoe!

Hoe Ester Naomi Perquin haar ontberingen in een drijvend boothuis op het Lauwersmeer (en onvoorzien: haar redding per helikopter) ervaren heeft, vertelt ze dapper in een podcast van ongeveer 20 minuten. Onverantwoord interessant, zou De Standaard zeggen.

Elders lezen: deBuren.eu brengt dit culturele nieuws onder de titel Winnares Debuutprijs ‘Het Liegend Konijn’ per helikopter van eilandje gered. Tiens: ? VPRO spreekt van een drijvend boothuis op het Lauwersmeer. DeBuren geven een onbewoond eiland (Senneroog). ?

Epiloog met bronnenopgave. Airphoto Lauwersmeer area: Rug.nl. Foto boothuis: VPRO Een kamer in het verleden. Screenshot Google: Afbeeldingen 1 en 2 foto’s Janien Benaets voor TSM. Foto 1: ook online* in Debuutprijs Het Liegend Konijn. (*Jozef Deleu en Lodewijk Deleu blijvend dankbaar!) Poëzietip: Yella Arnouts**, volstrekt geen onbekende in The Sausage Machine, in Het Liegend Konijn, 8e jg., nr. 2, oktober 2010! O.a. haar gedicht Men schort wat op ’s nachts werd door hoofdredacteur Jozef Deleu in dit nummer opgenomen. Warempel gisteren nog in The Sausage Machine, vandaag bij de poëzietop! (**Wordt niet zonder trots vervolgd. Zat Yella Arnouts weliswaar in een vorig leven niet in mijn Nederlandse les!?)

Advertenties

1 reactie »

  1. […] Poster via Tzum.info. Ester Naomi Perquin in The Sausage Machine: hier en daar. […]

    Pingback door poëtische winter in Rotterdam | The Sausage Machine — december 22, 2012 @ 9:53 am | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: