The Sausage Machine

Welkom in HET SCRIPTORIUM, de TSM-wiki voor zakelijk schrijven!

Welkom in Het Scriptorium, onze wiki voor zakelijk schrijven! Het schooljaar 2006-2007 was al ver heen toen we onze wiki openden na een lange zoektocht naar de voor ons meest gebruiksvriendelijke gratis wikiruimte. We hopen met 5&6 aso goed samenwerkend steeds beter te kunnen schrijven, om te zeggen ‘in wereldwijde transparantie‘ …

Graag nodigen we medeschrijvers en -denkers uit om mee te doen. Alles staat momenteel (einde mei 2007 met de examens voor de deur) nog in de steigers.

We hopen op de medewerking van velen, oud en jong, m/v met meer of minder (schrijf)talent, ieder zoals hij/zij gebekt is, ver weg of dichtbij, uit Vlaanderen, Nederland, Suriname of … , in ‘connectivism’ naar aantrekkelijker, contentrijker, aangenamer, productiever, beter schrijfwerk in het Nederlands!

Meer weten over de meerwaarde van een wiki en over wat een wiki is?

Kijk naar de film op de blog van Wilfred Rubens, wilfrednw.png

de expert van ‘Technology Enhanced Learning’ uit Nederland, zonder wie we compleet digibetisch zouden blijven … Hij is naast Margreet van den Berg, van wie je hier het visitekaartje ziet,  de man die ons met de regelmaat van de klok bevoorraadt met the best of het nieuwste nieuws.

margreetvisitekaartje.gifde  

De RSS-feeds voor onze Noorderburen Margreet van den Berg en Wilfred Rubens staan op onze leerblog TSM, boven de blogroll. Dankzij hun expertise en alertheid krijgen wij geen last van informatiemist of overload! Zij filteren voor ons wat echt de moeite waard is. Zij zetten ons op het goede spoor en besparen ons heel veel tijd en energie. Mooi toch! Als dat geen bloemetje verdient! smiley_flowers.gif

In deze context van inspiratoren en leermeesters van TSM past ook Beat Doebeli Honegger uit Zwitserland die TSM met zijn ongelooflijk rijke Biblionetz ruim voorziet van literatuur, ict- en kenniswetenschap, ideeën, illustraties … ! Recht herzlichen Dank! Willkommen auf unser Lernblog The Sausage Machine!

Beat Doebeli Honegger: foto www.medidaprix.org

Als poëtische dank op deze laatste dag van mei, vers geplukt uit de Computergarten of jardin digital van Inga Schnekenburger:

maipflaumenbluete.jpg

Pflaumenblüte am 1. Mai, Foto von Willi Schnekenburger

Ume ga ka ni                                       Mit dem Duft der Pflaumenblüte
Notto hin no deru                                Geht plötzlich die Sonne auf
Yamaji kana                                        Über den Bergpfad

Haiku von Matsuo Basho, Japan 1644-1694

PS Toevoeging van 18 juni 2007                                 elke-das.jpg

Ondertussen is ook Elke Das op onze favorietenlijst aangekomen! Welkom, Elke, we hopen ook jouw blog en wiki zeer regelmatig te bezoeken om er van jou en je leerlingen veel te kunnen leren … en om er te verpozen en te genieten van al het spannende nieuws en moois uit Web 2.0-land!

1 reactie »

  1. […] van creativiteitprikkelende overvloed revisit ik Margreet van den Berg, een van mijn allereerste leermeesters in het web. In haar expertise, de nieuwste ICT toegesneden op onderwijs, uit zich ook telkens […]

    Pingback door creatief met Nederlandse poëzie toen en nu | The Sausage Machine — oktober 6, 2011 @ 10:10 am | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: