The Sausage Machine

Van Uilen en Apen … HSN-conferentietekst (Gent, 2006) online

“Van Uilen en Apen: de jungle van de leesbevordering” was de titel van de workshop die TSM’er Janien Benaets samen met collega’s Guido Spyns en Chris De Commer leidde op de 20e Conferentie Het Schoolvak Nederlands te Gent op 17 november 2006.    

                                           hsn-jguil-afbeeld.gif                       hsninktaap-logo.jpg                                                                                       

Op uitnodiging van Martijn Nicolaas, projectmedewerker van Stichting Lezen Nederland en hier aanwezig op TSM als Gouden Jurylid in de 160-wedstrijd Gedicht verzonden van 5 aso (januari 2007), staken de drie Vlaamse leraren Nederlands als jarenlange Inktaappromotoren de koppen bij elkaar. Nu het congresboek in pdf-formaat online gepubliceerd werd door de Nederlandse Taalunie, kunnen we gemakkelijker onze programmatekst voorleggen: ter discussie, zo u wilt!

Onze tekst staat p. 95-96 in het boek Twintigste Conferentie Het Schoolvak Nederlands onder redactie van André Mottart en Steven Vanhooren (Onderwijskunde, Universiteit Gent). Er is natuurlijk ook de zoekfunctie …

De powerpoint bij de workshop staat op SlideShare: de (voor)geschiedenis van De inktaap in enkele illustraties, gevolgd door een reeks stellingen die aan de deelnemers ter discussie werden voorgelegd.

! Vanaf medio 2008 gaan alle HSN-conferentiebundels bij de Nederlandse Taalunie online!

1 reactie »

  1. […] het allemaal begon met een Uilenjong dat zich tot Inktaap […]

    Pingback door Inktaap voor Dimitri Verhulst! (Hadden we het niet voorspeld?!) « The Sausage Machine — maart 5, 2008 @ 10:57 am | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Plaats een reactie

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.