The Sausage Machine

TSM’s Profiles by Personal DNA, KOLB, ohmygods …

Addicted to Blogging? was de eerste ‘test’-pagina op TSM. Met Personal DNA van ATTAP Technologies openen we de tweede en meteen ook deze blogpost. “Leuk” en “speels” noemt Jean-Philip De Tender dergelijke manier van je persoonlijkheid te testen …  Op zijn blog volgde ik een link naar Peter die op zijn beurt over de ‘personal dna’-test zegt:

If you want to hear a lot of compliments about yourself that sound more-or-less correct, take the PersonalDNA test.

Addicted to Blogging? vond ik bij Elke Das, Personal DNA bij detender@media.

 • Op school kunnen we in 2007-2008 hopelijk de goden-, leerstijlen- en onderwijsstijlentests van ohmygods uitvoeren, een Venusproject dat ik leerde kennen op een navormingssessie van CNO-Universiteit Antwerpen (2006-2007). In de godinnentest scoorde ik (Janien Benaets) 100% (!) Demeter.
 • De zeer bekende leerstijlentest van Kolb kennen we al veel langer. Die voerden we de voorbije jaren thuis uit als taak in 5 en 6 so, aangevuld met een kleine schrijfopdracht om commentaar te leveren bij je persoonlijke resultaten. De medeleerlingen konden dan nog eens commentaar geven op de leerlingenprofielen van de anderen. Op die manier werden we ons een beetje beter bewust van onze key taak op school: leren, en hoe dat voor ieder anders kan zijn, en hoe we samen met elkaar, leerlingen en leraar, beter met die diversiteit in de klassen zouden kunnen omgaan. Begint beter leren immers niet bij zelfkennis en mensenkennis?

Niet dat ik me als leraar in een hiërarchische positie wil wringen – ik ben voor platte structuren, horizontaliteit in de verhouding van leraar-leerling – toch wil ik met mezelf beginnen, in de hoop dat hier op deze pagina (o.w.v. de gemakkelijkheid: bij de reacties?) al onze profielen van 5 en 6 so zullen volgen – én die van andere ‘liefhebbers’. Nog een reden waarom ik als eerste van de nieuwe leergroep 2007-2008 mijn ‘personal dna’-profiel publiceer, is het feit dat ik als leraar voorbereid wil zijn, in die zin dat ik de test ook zelf getest heb …

Teveel exposure voor sommigen? Meer openheid op het internet volgens anderen? Het is maar hoe je het bekijkt, zegt het cliché.

De ‘personal dna’- test is in het Engels en duurt ongeveer 30 minuten. Do you want to reveal your true self?

janien’s profile according to the ‘personal dna’-test of  attap-technologies-2007-footerlogo.gif  (August 2007)

 

personal-dna-jb.jpg 

And yours?

 • Update (1) leerstijlen maart 2009: zie hier de  commentaar van Wilfred Rubens op het VAK-leerstijlenonderzoek (Visueel=zien, Auditief=horen, Kinesthetisch=doen).
 • Update (2) oktober 2009: leerstijlenverzicht door Tom Oud. Documenten beschikbaar gesteld door Onderwijs van morgen (Malmberg).
 • Update (3) december 2009: SELECTORDML: Meten is weten, een leerstijlentest ontwikkeld door onderwijskundige dr. Henk Witteman op het Dutch Bloggies 2009-genomineerde Onderwijsvanmorgen.nl, dé meedenk-blog, met open oog en oor voor uw/jouw idee, voorstel, lesmateriaal, bedenkingen, dromen, problemen, wensen, … interactief dus in ‘real blogstyle’ … Onderwijs van morgen biedt ook de meest geüpdatete informatie over innovatie en trends in onderwijs, maatschappij, ICT. Een stevig kader voor uw/jouw/Malmbergs onderwijsvernieuwende opties, realisaties, producties.
 • Update (4) zomer 2010 via KarinBlogt: Test van de dag! Bijzondere en dus niet te missen site. Als Karin Winters het blogt!

Zie ook mijn ‘gelijknamige’ blogpost (augustus 2007), geüpdatet met nieuws over leerstijlen(tests).

Een update 2012: Geen leerstijlen maar interactievoorkeuren? Te-learningexpert Wilfred Rubens stelt de vraag (14-03-2012).

3 reacties »

 1. […] Je oud-lerares Nederlands en Duits, janien, benevolent creator] […]

  Pingback door De poëtische taal van de nieuwe layers in de Web Trend Map v3.0 « The Sausage Machine — januari 15, 2008 @ 11:56 am | Beantwoorden

 2. […] speel de test door in de serie Ken uzelf (γνῶθι σεαυτόν) of nieuwer geformuleerd Me, Myself and I. Je zoveelste […]

  Pingback door De gezaghebbende docent « The Sausage Machine — september 19, 2009 @ 6:57 pm | Beantwoorden

 3. […] wemelt ervan. Op school waagden we er ons al eens aan bij het begin van het schooljaar: welk type leerling ben ik, welk type leraar? Me, Myself and I op een leuke, quizzy manier bekeken. Ter kennismaking […]

  Pingback door Fun met VisualDNA « The Sausage Machine — oktober 1, 2009 @ 6:09 pm | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: