The Sausage Machine

november 24, 2009

Gedichtendag 2010 Over de grens met Voila! gratis lessuggesties

De manieren waarop grenzen in poëzie figureren zijn grenzeloos. En bij het verwoorden van al die gedachten over grenzen probeert de dichter uiteraard steeds zelf grensverleggend te zijn in taal: nieuwe vormen, nieuwe woorden te vinden. Poëzie tast graag grenzen af, inclusief die van de poëzie zelf.

Jan Coerwinkel, Voila! De lessuggesties, Gedichtendag, Poetry International, 23-11-2009.

Een ontdekking: de lessuggesties van Tatjana Daan voor Gedichtendag 2010, zopas gelanceerd. Onder het thema Over de grens vindt Gedichtendag plaats op jawel, donderdag 28 januari 2010.

De links naar gratis downloaden van de lessuggesties: hier voor het voortgezet/secundair en daar voor het basisonderwijs (voor dit niveau uitgewerkt door Marit Trioen). 

Kijk toch eens, die aanlokkelijke en allerfijnste selectie van gedichten door vurige kenners met een warm hart voor kinderen en jongeren. (Hier rechts, die van Tatjana Daan.) 

Dat belooft … nu al: prettige Gedichtendag!

Geen jaar zonder Gedichtendag: TSM goes 140 in 2010. Coming soon. Zomaar een in deze herfst bijeengesprokkeld ideetje, geïnspireerd door Margreet, Chas en Haiku Herman. Tja, wie anders? De mosterd komt van over de grens

Geef een reactie »

Nog geen reacties.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.