The Sausage Machine

juni 11, 2009

De oorhangers van de koningin

 aardbeikoningin

Aardbeien zo rood met een koninklijk kroontje zo groen. Natuur puur. Aardbeikoningin. Je reinste royalty. De fashionista in de koningin dringt zich niet op. In mijn perceptie houdt ze van naturel. Bio-royalty op de internationale catwalks. Dictaat van Weekend Knack? Buitenmeisjes zijn in. Wat zou dat? De fashionista in de koningin laat zich niet erg gelegen zijn aan trends. Klassieke schoonheid. La bella Italia. Natuurlijke esthetiek. Natuurlijke elegantie. Zonder pose. Zonder nadruk. Niet overdadig. De fashionista in de koningin is een ingetogen minimalist. Een fantastische kunstenaar in het weglaten.

En toch: aandachtig afgewogen zachtheid in kleuren, lijnen, vormen, vloeites in kleding, opmaak, houding. Artisticiteit in een waas transparantie, doorschijnende bescheidenheid. Geen glamour. Wél glinstering van poésie pure. O nee, op Facebook voor blondines zul je haar nooit vinden!

De fashionista in de koningin verborg zich schalks en pretentieloos tot in het speelse design van haar oorhangers die rood kleurden bij de nauwelijks zichtbare streep in haar jasje.

(Foto JB, Wintertuin Laken, 10-06-2009)

Geef een reactie »

Nog geen reacties.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: