The Sausage Machine

juli 23, 2008

De actualiteit in woord, beeld en klank in Knack e-mag

Vorig jaar ging Knack voor het eerst web 2.0 in een online zomernummer. Met de zomer is vandaag het nieuwe e-mag-nummer in volle glorie verschenen. En ja, er is natuurlijk ook de oude vertrouwde Knack-website met zijn virtuele verlengstuk Knack blogt. Waar het 2.0-nummer 2007 nog werd uitbesteed, is dit nieuwe e-paradepaardje* ‘huisbereid’ door de Knack-webmaster.

      Wat had je gedacht? Toch niet de vestimentair concurrerende prinsessen met het groene spiraalhoedje of het Mondriaan-jasje en de unieke België-minaudière in zwart lakleer? Maar toch, de meme ‘België’ is al wekenlang niet meer uit de internationale, ja globale lucht te branden … Ook vanop de e-Knack-cover lacht ze de lezer-kijker-luisteraar knipogend toe. Ze spreekt in het editoriaal dat directeur Rik van Cauwelaert uitspreekt onder de quote

Na tal van nachtelijke palavers zullen alle politieke spelers tot de vaststelling komen dat er geen Belgen** meer zijn.

(Knack-rood van TSM)

Vergeet in deze context zeker ook niet even uit te wijken naar Knack Blogt waar de nieuwe blogger (en recensent) Bart Van Loo – ook alweer geen onbekende in The Sausage Machine (‘je bent bij of je bent het niet’) – zich aan Belgische (wat zeg je??) friet*** waagt. Tja, wat had je gedacht van deze culinaire francofiele literator?! In een blogpost op Bart Van Loo’s eigen blog bleu.blanc.rouge is er een foto van Knack-hoofdredacteur Karl van den Broeck (jaja, hij zal het niet graag hebben dat ik dit schrijf, maar hij is wel degelijk de zoon van … de beroemde roman- en toneelschrijver Walter van den Broeck!) in gesprek met Bart Van Loo, toen hij hem o.a. voorstelde om voor Knack te schrijven.

Richting Knack e-mag! Ook in 2.0-vorm “het compleetste en interessantste weekblad van Vlaanderen”?

Voetnoten

* Eigenlijk benieuwd naar wat Sven Wassenaar, bekend leesportfoliomaker en aankomend nieuwe-mediaspecialist, van dit e-product zou vinden …!? Maar die viert nog gretig vakantie na zijn afscheid van de middelbare school. 

** En staatshervormer Stefan Gielen dan, mijnheer Van Cauwelaert, op het vrije podium in The Sausage Machine? (Ook als inktaapjurylid is hij niet aan zijn proefstuk.) En … nog even en hij volgt Luc van der Kelen op als politiek commentator-belgicist.

*** De artikels van Bart Van Loo over de Belgische friet beveel ik warm aan Karin Winters aan. Ze geniet als godin in Frankrijk van haar vakantie! (Maar of ze als lectuur ook Bart Van Loo’s Als kok in Frankrijk mee heeft?)

Advertenties

2 reacties »

 1. Janien,

  Wat een hoop leesvoer geeft u me hier weer mee!

  En ik heb nu al tijd te kort.

  En ik wil het eigenlijk wel allemaal lezen!

  Zucht.

  Reactie door Aïda — augustus 3, 2008 @ 4:05 am | Beantwoorden

 2. Ik had het veel te druk om te lezen, verbaas me nog over de gekkigheid van Fransen…..en als je je eens verveelt: Mont Noir op zondagmiddag (of de Zwarte Berg). Trouwens nooit geweten dat er een Frans Vlaanderen was. Deze week foto’s en verslag van de belevenissen dans La France en 4 dagen Belgie (mmm St.Sixtus abdij had een lekker uniek biertje)

  Reactie door Karin Winters — augustus 4, 2008 @ 7:55 pm | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: